To je to što me zanima!

Linić: Vidjet ćete cirkus kada dođu podaci iz velikih trgovina

Carina je već bila u Konzumu, Billi, Kauflandu i tamo je bilo svega. I sankcija. Svašta se našlo. Pronašli smo nedostatke, ali ih nismo zatvorili, rekao je Linić
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić u emisji 'Nulta točka' HTV-a kazao je kako su provedene kontrole u poslovanju velikih trgovačkih lanaca te su u nekim slučajevima otkrivene nepravilnosti u milijunskim iznosima. Dodao je kako je po tom pitanju bilo sankcija, ali nije otkrio kolike su bile kazne i tko ih je platio. 

- Carina je već bila u Konzumu, Billi, Kauflandu i tamo je bilo svega. I sankcija. Svašta se našlo. Pronašli smo nedostatke, ali ih nismo zatvorili zato što nije bilo potrebno. Nije zatvoren niti jedan, jer gledamo težinu prekršaja koji se otkrije i stavlja se u odnos na promet koji imaju - kazao je ministar i dodao da je otvoren ured za velike porezne obveznike. 

- Sada ćete vidjeti cirkuse kada od njih dođu podaci - zaključio je. 

Upitan da komentira slučaj zadarskog ugostitelja koji je zbog stotinjak kuna viška u blagajni zatvoren na pet dana i kažnjen s 20.000 kuna, Linić kaže da traži 'opravdanje za devijantna ponašanja'. 

- Vlada je spustila PDV na ugostiteljske usluge s 25 na 10 posto. Koji je trgovac nakon toga smanjio cijene? To je bio dobar potez. A što imamo? Stravičan otpor od prvog dana. Objasnite mi zašto je u prvih šest mjeseci za 60 posto porastao promet u ugostiteljstvu, a sad u sezoni porast će i 80 posto? Zbog žestoke discipline. I najmanja greška sankcionirat će se - poručio je Linić. 

Idi na 24sata

Komentari 332

  • DarkoNežić 24.09.2013.

    Da je inspektorat i carina bila samo blizu konzuma i sl , po novim kriterijima sve bi morali pozatvarati. ma ne smiju ni blizu.

  • modiljani 31.07.2013.

    Kolika je ovdje hrpa kretena koji podupiru Linića , a sve zbog partije.NNK

  • NitkoPoseban 31.07.2013.

    Sve ću mu oprostiti ako lancima opali velike kazne. Ali lance NE TREBA ZATVARATI. Jer obrtnik je sam kriv ako nije radio po pravilu i ostat će on bez plaće za vrijeme zatvaranja, a ona blagajnica u Konzumu nije ništa kriva. Todorić nek plati veliku kaznu al blagajnica neka ostane raditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare