To je to što me zanima!

'Lisica je nakon požara šepala, pokušavala je pronaći hranu...'

Neobičan slučaj zabilježili su u utorak i vatrogasci DVD-a Suhopolje. Mještani sela Budanica javili su im da čuju psa kako cvili u seoskom bunaru u centru mjesta...
Vidi originalni članak

Radili smo u polju i otišla sam se prošetati kako bih vidjela što je ostalo nakon požara iznad Splita. Među maslinama sam ugledala lisicu koja se činila izgubljenom. Dio tijela joj je bio opečen i samo je mirno sjedila, ispričala nam je susret s lisicom umjetnica Jagoda Mihanović.

Ugledale su se u ponedjeljak kraj mjesta Mravince, nedaleko od splitskog odlagališta otpada Karepovac. Uspjela se vratiti do automobila po fotoaparat kako bi je snimila. Lisica ju je “pričekala” kako bi snimila potresnu fotografiju prirode nakon požara koji su gasili brojni vatrogasci, vojska, navijači i stanovnici.

- Dok je hodala ispred mene, podsjetila me je na lisicu iz ‘Malog princa’. Nije se bojala, sigurno nisam izgledala tako opasno nakon onog paklenog plamena koji je poharao ovuda. Gledale smo se neko vrijeme, a onda je polako šepajući otišla - napisala je umjetnica uz objavljene fotografije. Sve je trajalo pet minuta, a životinja je potom otišla svojim putem u potrazi za hranom.

Neobičan slučaj zabilježili su u utorak i vatrogasci DVD-a Suhopolje. Mještani sela Budanica javili su im da čuju psa kako cvili u seoskom bunaru u centru mjesta. Na intervenciju su izašla dva vatrogasca, Mirko Mitrovac i Ivica Dumenčić, te zapovjednik Mirko Solar.


- Spustili smo se u bunar i na šest metara dubine bio je pas. Uspio se nekako održavati na vodi jer je u bunaru bilo smeća koje je također plutalo. Izvadili smo ga. Bio je pothlađen pa smo ga zamotali u deku - opisao nam je intervenciju zapovjednik Solar. Životinju su najvjerojatnije namjerno bacili, a zbrinuli su ga djelatnici veterinarske prakse Feliks.

Vatrogasci su reagirali i u Virju kraj Koprivnice. Mačić se popeo na električni stup i zaglavio. Djelatnici Elektre ugasili su struju pa su ga vatrogasci spustili neozlijeđenog.

- Uzela sam je k sebi to joj dala hrane i vode. Ako je nitko ne prepozna, udomit ću je - kaže čitateljica.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • petar59 29.07.2017.

    Stetocina

  • 28.07.2017.

    Ko joj kriv kad nevoli pecene zeceve.

  • dillinger_1 28.07.2017.

    Ma ljudi su odurni.neki dan smo se vozili camcem po savi i na obali je netko ostavio stene.toj obali se ne moze prici nikak osim camcem,nije bilo hlada,struje jake.ma fuuj..ugl psicu smo nasli dom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare