Obavijesti

News

Komentari 29

'Lisica je nakon požara šepala, pokušavala je pronaći hranu...'

'Lisica je nakon požara šepala, pokušavala je pronaći hranu...'
4

Neobičan slučaj zabilježili su u utorak i vatrogasci DVD-a Suhopolje. Mještani sela Budanica javili su im da čuju psa kako cvili u seoskom bunaru u centru mjesta...

VIDEO

Radili smo u polju i otišla sam se prošetati kako bih vidjela što je ostalo nakon požara iznad Splita. Među maslinama sam ugledala lisicu koja se činila izgubljenom. Dio tijela joj je bio opečen i samo je mirno sjedila, ispričala nam je susret s lisicom umjetnica Jagoda Mihanović.

Ugledale su se u ponedjeljak kraj mjesta Mravince, nedaleko od splitskog odlagališta otpada Karepovac. Uspjela se vratiti do automobila po fotoaparat kako bi je snimila. Lisica ju je “pričekala” kako bi snimila potresnu fotografiju prirode nakon požara koji su gasili brojni vatrogasci, vojska, navijači i stanovnici.

- Dok je hodala ispred mene, podsjetila me je na lisicu iz ‘Malog princa’. Nije se bojala, sigurno nisam izgledala tako opasno nakon onog paklenog plamena koji je poharao ovuda. Gledale smo se neko vrijeme, a onda je polako šepajući otišla - napisala je umjetnica uz objavljene fotografije. Sve je trajalo pet minuta, a životinja je potom otišla svojim putem u potrazi za hranom.

Neobičan slučaj zabilježili su u utorak i vatrogasci DVD-a Suhopolje. Mještani sela Budanica javili su im da čuju psa kako cvili u seoskom bunaru u centru mjesta. Na intervenciju su izašla dva vatrogasca, Mirko Mitrovac i Ivica Dumenčić, te zapovjednik Mirko Solar.


- Spustili smo se u bunar i na šest metara dubine bio je pas. Uspio se nekako održavati na vodi jer je u bunaru bilo smeća koje je također plutalo. Izvadili smo ga. Bio je pothlađen pa smo ga zamotali u deku - opisao nam je intervenciju zapovjednik Solar. Životinju su najvjerojatnije namjerno bacili, a zbrinuli su ga djelatnici veterinarske prakse Feliks.

Vatrogasci su reagirali i u Virju kraj Koprivnice. Mačić se popeo na električni stup i zaglavio. Djelatnici Elektre ugasili su struju pa su ga vatrogasci spustili neozlijeđenog.

- Uzela sam je k sebi to joj dala hrane i vode. Ako je nitko ne prepozna, udomit ću je - kaže čitateljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.