To je to što me zanima!

Liz Truss je na kraju došla u parlament nakon salvi kritika da se "skriva pod stolom"

Britanska premijerka Liz Truss stigla je u ponedjeljak u parlament, uoči obraćanja ministra financija Jeremyja Hunta, nakon što je doživjela salvu kritika jer se nije ranije pojavila, uz optužbe da se "skriva pod stolom"
Vidi originalni članak

Truss nije mogla sudjelovati u ranijoj raspravi zbog neodređenog urgentnog problema, kazala je čelnica Donjeg doma britanskog parlamenta Penny Mordaunt.

Mordaunt je inzistirala da se Truss "ne skriva ispod stola" od zastupnika na što su oporbeni parlamentarci reagirali smijehom.

"Uvjeravam ovaj dom da ona ovdje nažalost nije zbog vrlo valjanog razloga", kazala je.

IMENOVALA NOVOG MINISTRA FINANCIJA Liz Truss: Ne planiram podnijeti ostavku, prebrodit ćemo oluju

Truss je potom stigla u parlament i sjedila ozbiljna lica dok je Hunt objašnjavao zastupnicima svoj zaokret u proračunskoj politici za 180 stupnjeva.

On je okrenuo ploču i odbacio gotovo cijeli mini-proračun premijerke Truss i rekao da zemlja mora povećati poreze i srezati potrošnju kako bi ponovno izgradila stabilnost i povjerenje.

"Gdje je" i "slaba", uzvikivali su zastupnici nakon što je bilo rečeno da će Mordaunt umjesto Truss odgovarati na pitanja zastupnika o imenovanju novog ministra financija.

"Uz isprike šefu oporbe i Donjem domu, premijerka je zadržana zbog hitnog posla i bojim se da ćete se morati zadovoljiti sa mnom", kazala je Mordaunt.

Čelnik Laburističke stranke Keir Starmer ismijao je Truss zbog izbivanja.

FUNTA NA NISKOJ RAZINI Britanska premijerka: Trebala sam bolje pripremiti teren za novi gospodarski plan

"Kako bi Britanija mogla dobiti stabilnost koja joj je potrebna kada je sve što vlada nudi groteskni kaos i kada umjesto vodstva imamo ovaj posvemašnji vakuum", kazao je.

Laburistička zastupnica Stella Creasy rekla je da je posao premijera donošenje teških odluka o brojnim pitanjima.

"Sve što sada znamo je, osim ako nam ne kaže drugačije, da se premijerka skriva ispod svog stola i traži da sve ovo prođe. Nije li vrijeme da ode i da funkciju preuzme netko tko može donositi odluke sukladno britanskim nacionalnim interesima", poručila je.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zamadraca 18.10.2022.

    Konačno za promijenu, entuzijastične žene sve više počinju vladati prostorima Europe, Jer muškarci postaju sve više papučari i trutovi koji čekaju sve na gotovo. 

  • ravno1 17.10.2022.

    Da li se dotična "skrivala ispod stola" jer nije znala ni što bi učinila ni što bi rekla? Jedan gradonačelnik jednog našeg velikog grada se ponaša vrlo slično, s tom razlikom da on stalno nešto priča a o poslu koji bi trebao obavljati - pojma nema. Nikada nije vodio ni kućni savjet.

  • Zmar117 17.10.2022.

    Potrosilo je predugo trajanje izbora za vođenje Torijevaca..Plus smrt kraljice..

Komentiraj...
Vidi sve komentare