To je to što me zanima!

Ljetne tragedije: Čeh poginuo, petero gostiju opečeno u kafiću

Nesretni Čeh odmarao se u hotelu. Odlomio se dio ograde. A na Korčuli su opečeni turisti. Zabavljao ih je konobar koji je zapalio piće na šanku...
Vidi originalni članak

Velik broj turista u Hrvatskoj tijekom cijele turističke sezone nije otporan na nesreće. O Česima je čak stvoren mit da stradavaju u Lijepoj Našoj, a u utorak ga je, nažalost, potvrdio nesretan slučaj u Opatiji.

Oko 22 sata policajci su dobili dojavu da je 45-godišnjak pao s balkona. Prema prvim informacijama iz hotela, naslonio se na betonsku ogradu balkona. Ona nije izdržala teret te se slomila, a nesretni Čeh je pao na tlo i poginuo. Policija istražuje cijeli slučaj kako bi utvrdila odgovornost hotelijera za nesreću. Slično tome pala je djevojka (27) s Novog Zelanda, no imala je puno više sreće te je preživjela. U noći na srijedu popela se na zid nedaleko od plaže Banje u Dubrovniku. Bila je pijana te je izgubila ravnotežu i pala s oko sedam metara visine u grmlje. Slomila je kosti, puna je ogrebotina i modrica, no nijedna ozlijeda nije opasna za život. Za svaki slučaj zadržali su je u dubrovačkoj bolnici na liječenju. 
Županijska Hitna pomoć nekoliko je sati ranije intervenirala i na Korčuli, gdje je izbio mali požar u kafiću.

Konobar zapalio goste

Konobar (22) želio je “zagrijati” atmosferu među gostima. Po dijelu šanka prolio je alkoholno piće i odmah zapalio. Plamen je opekao tri Australca, jednog Novozelanđanina i kolegu konobara. Četvero ozlijeđenih pustili su na kućno liječenje nakon saniranja ozlijeda, no jednog Australca hitno su prevezli do splitskoga KBC-a. Nakon provedene istrage policajci su kazneno prijavili konobara za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.


Da stranci također rade opasne stvari u Hrvatskoj, pokazuje i primjer iz Istre, gdje su policajci uhitili osumnjičenog seksualnog manijaka Benedikta J. (36) iz Njemačke. Iako su bili izvan službe, u ponedjeljak su primijetili kako mobitelom snima golo dijete na plaži u Valbandonu. Odmah su ga uhitili te pretražili automobil i apartman koji je unajmio. Privremeno su mu oduzeli računalo, tablet, mobitel i USB stick. U apartmanu je skrivao i vrećicu s gramom i pol marihuane. Za to je dobio prekršajnu prijavu, a zbog iskorištavanja djece za pornografiju uhitili su ga i stavili u pritvor. Ako ga optuže i osude, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Mirabel 21.07.2017.

    kao prvo nije pao sa balkona nego je na balkonu stavio viseću ležaljku i onda skočio u nju.genijalac........

  • merida_1 20.07.2017.

    Zaista loša reklama za Opatiju,ali bi ipak voljeli znat ime hotela da se nebi stvar ponovila,a ovi Česi i Slovaci više ih ovdje pogine nego u vlastitoj državi,ćudo jedno,pa onda Australci pa NovoZelanđani..kao da pustiš psa sa uzde,nevjerjojatno..

  • OS_LEGA 20.07.2017.

    Više je Čeha i Slovaka zaginilo na jadranskoj obali zbog svoje gluposti nego u II. svjetskom ratu. Umjesto pića dobrodošlice bilo bi zgodno takvim turistima i gostima podijeliti bengalke da se imaju kako javiti kada zadrijemaju na madracu pa otplutaju prema Italiji ili kada u japankama krenu u šetnju po Biokovu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare