To je to što me zanima!

Ljeto ove godine dolazi ranije: Za vikend čak plus 30 Celzija

Dolaskom vikenda u Hrvatsku će stići prave ljetne temperature. Čak će na kopnu biti toplije nego na moru. Živa u termometru kažu doseći će i 30 stupnjeva
Vidi originalni članak

Nikada u travnju u Zagrebu nisu izmjerili temperaturu od 30 stupnjeva. Zadnji rekord bio je 1969. godine kad su četiri zadnja dana u mjesecu bila toplija od 24 stupnja, ali temperatura je bila manja od 30.

Dolaskom vikenda u Hrvatsku će stići prave ljetne temperature. Čak će na kopnu biti za nekoliko stupnjeva toplije nego na moru. U subotu će se temperature penjati do 28 stupnjeva Celzijevih, a u nedjelju meteorolozi najavljuju moguće rekorde za travanj. U unutrašnjosti zemlje moglo bi biti do 30 stupnjeva, a na Jadranu do 26. Bit će sunčano.

Idealno za roštilj za 1. svibnja

Lijepo vrijeme razveselit će nas i 1. svibnja, tako da već sada bezbrižno možete planirati roštiljanje u prirodi. Za Praznik rada bit će za stupanj do dva hladnije.

Nakon prohladnih i nestabilnih dana, iznadprosječno visoke temperature neće biti ugodne starijim ljudima i kronično bolesnima. Liječnici ih savjetuju da se odjevaju slojevito te da piju puno tekućine i jedu laganiju hranu. Mlađi bi mogli imati glavobolje. Ne zaboravite da je sunce jako i da kožu treba zaštititi od opekotina.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • petra_kc 26.04.2012.

    jupiiii, ja imam svadbu u subotu :) bolje vrijeme nisam mogla poželjet :D

  • fanatičan 26.04.2012.

    izgleda da će kroz cijelu godinu trebat radit grijanje ili klima uređaj

  • totribatuctoljagon14 26.04.2012.

    kakvi roštilj, kakvi izlet...TRIBA IĆI NA MORE SADA :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare