To je to što me zanima!

Ljeto u odlasku još jednom će nas zagrijati, bit će i do 35 °C

VRHUNAC STIŽE ZA VIKEND: Bit će sunčano, što je dobra vijest za sve koji ovaj tjedan još koriste za odmor uz obalu jer se ni more neće značajnije ohladiti
Vidi originalni članak

U utorak se u cijeloj zemlji očekuju povremeni i lokalni pljuskovi uz temperature primjerenije rujnu, no već od srijede se pripremite za novi porast temperature zraka i sunce. Ovaj toplinski val, najavljuju prognostičari, vrhunac će dosegnuti za vikend, kada bi se moglo mjeriti i do 35 stupnjeva Celzijevih. Bit će sunčano, što je dobra vijest za sve koji ovaj tjedan još koriste za odmor uz obalu jer se ni more neće značajnije ohladiti.

Ovo je još jedan u nizu toplinskih valova koji su obilježili ljeto 2015., pri čemu su u Hrvatskoj zabilježene temperature među najvišim zabilježenima u povijesti prognostičkih mjerenja.

Uz već poznate mjere opreza, posebice za starije i djecu - ostanite u hladu i ako možete u klimatiziranim prostorima, uzimajte dovoljno vode, lagano se odjenite te pokrijte glavu kada izlazite - ako patite od alergija, izbjegavajte otvorene prostore i zbog pojačane koncentracije peludi u zraku ovih dana. 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • 25.08.2015.

    Još neće biti vremena za brojat šolde....

  • south split 24.08.2015.

    guze u odlasku... jos jednom ce nas zagrijati... bit ce i do 40.....

  • Cukrena 24.08.2015.

    Znači, još jedno kupanje i zatvaramo sezonu.:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare