To je to što me zanima!

Ljubo Jurčić sprema spas za Hrvatsku: Dovest ću nas u red

Zoran Milanović zapravo nema pogreške, on je pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu. Ova je Vlada došla bez strategije i operativnog plana kako zaustaviti krizu
Vidi originalni članak

Express: Zašto je Hrvatska deseta najgora ekonomija prema The Economistu?

To se moglo očekivati. Svejedno je bili najlošiji ili među deset najlošijih zemalja u svijetu, mi smo u svakom slučaju u lošijoj situaciji u odnosu prema svijetu. Taj trend se ne zaustavlja nego se kriza produbljuje. To je slično kao i ocjena rejtinških agencija. Ne trebaju nam neke posebne ocjene da nam pokažu da se stvari u Hrvatskoj loše događaju.

Express: Tko su krivci za to?

Prema definiciji, to su predsjednici vlade. Oni moraju voditi i koordinirati rad vlade u ostvarivanju ciljeva. Bio taj cilj povećanje domaće proizvodnje i zaposlenosti u pozitivnom i zaustavljanje krize u negativnom razdoblju, najveća odgovornost leži u predsjedniku vlade. Nakon toga na potpredsjedniku zaduženom za ekonomiju odnosno za cijeli gospodarski sektor. Hijerarhija odgovornosti je dobro poznata.

Express: U čemu je najveća Milanovićeva pogreška?

Pa on zapravo nema pogreške. To je čovjek koji apsolutno nije za to mjesto. Nema tu neke posebne pogreške u postupanju nego je jednostavno pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu. Ova je Vlada došla bez strategije i operativnog plana kako zaustaviti krizu. Drugo, ako su došli bez toga, mogli su raditi improvizacije, ali improvizacije moraju imati koordinaciju što je zadatak predsjednika Vlade.

>>>Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 64

  • boww 21.04.2014.

    a!!evo i njega.

  • MarijanLapple 20.04.2014.

    Svi oni samo pričaju prazne priče, a nitko ne daje konkretne prijedloge za izlazak iz krize. Npr.: ukinuti sve agencije za rogove i kopita. Agencije imaju direktora sa velikom plaćom, autom, karticom. Ako ukinemo agencijje imamo najveće uštede. Državnu službu organizirati:kada dođe investitor sa novcem mora dobiti sve papire i dozvole za tjedan dana. To je posao državne uprave, a ne da investitor skuplja papire tri godine i na kraju pobjegne. Kao Švicarci, podići minimalac jer je ovaj sadašnji štetan za proračun i mirovinski i zdravstveni fond....

  • ciara46 19.04.2014.

    Svi oni govore isto dok su u oporbi.Vidjela bih Jurčića da postane premijer.Prvo bi rekao;"sad mi treba 10 godina da sredim što su uprskali HDZ i SDP." Nema nama izlaza iz ovog uz vladavinu ovih "dobronamjernih hrvatina".

Komentiraj...
Vidi sve komentare