To je to što me zanima!

Ljudski ostaci na deponij u Ogulinu stigli su s groblja?

Grobar koji je vozio smeće kaže da su u vreći bile bedrene kosti. Po onome kako su izgledale misli da je riječ o odrasloj osobi. Glavu ipak nije vidio
Vidi originalni članak

Taj bijeli limeni, pocinčani i zalemljeni sanduk, dug oko metra i visok oko 30 centimetara u kojem su bili ljudski ostaci nije mrtvački sanduk. Ja sam grobar i ja to znam, priča Dragan Rendulić (60).  S Pericom, vozačem kamiona komunalnog poduzeća iz Duge Rese, i još jednim kolegom on je u četvrtak na odlagalištu otpada u Oštarijama kraj Ogulina iz kontejnera istresao teret u kojem su bili ostaci tijela.
- Smeće smo pokupili u Modrušu kraj Josipdola. Kad smo ga istresali na otpad, najprije su ispali vijenci pa onda sanduk. Svi smo ga zagledali jer je bio čist - ispričao je Rendulić. Kaže kako su ostaci bili u dvije crne vreće, jednoj sa zatvaračem i drugoj običnoj, u kojoj je vidio dvije bedrene kosti. Po onome kako su izgledale smatra da je riječ o odrasloj osobi. Dodaje da ih je policija potjerala pa nisu uspjeli vidjeti glavu. No nju je vidio Goran Cindrić, koji je u četvrtak sa suprugom Dragicom Hudorović (30) te sinovima Valentinom (3) i Goranom (8) skupljo staro željezo na divljem odlagalištu. Sanduk je bio zaključan pa su ga morali razvaliti. Nakon što su ga otvorili, ugledali su crne najlonske vrećice i u njima dijelove tijela. Trudna supruga pobjegla je s Valentinom u naručju, a Goran je ostao čekati policajce. Nakon što je policajac razrezao vrećice, iz jedne od njih ispala je ljudska glava. Bila je, kaže, umrljana nečim.
- Za mene to je bila glava. Ne znam je li to bila samo lubanja ili nešto više. Šokirao sam se - drhtavim glasom kaže  Cindrić.
Sjeća se još da je na sanduku pisalo Jastrebarsko. Uvjeren je da više nikad neće ići na smetište na kojemu su u subotu bili dogorjeli lampioni i osušeni vijenci. Na groblju Kocalj u Modrušu gdje su pokupili teret u nedjelju nije bilo svježih tragova prekapanja i iskapanja. Grobar Dragan kaže da se smeće iz tog sela odvozilo prije dvadesetak dana.  Karlovačka policija je tek u nedjelju kratkim priopćenjem potvrdila da su pronađeni ostaci ljudskog podrijetla te su najavili iscrpnije informacije početkom sljedećeg tjedna nakon vještačenja u Zagrebu.

KONTEJNER U KOJEM JE BIO SANDUK POKUPILI U MODRUŠU

Dragan Rendulić s još dvojicom kolega pokupio je metalni kontejner sa smećem u Modrušu kraj Josipdola. U njemu je bio bijeli pocinčani limeni sanduk s ljudskim ostacima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • šuma 06.07.2009.

    gradelji policija radi svoj posao a to znači da se svi maknu što je normalno. pa neće dovest cili grad da sjede i gledaju što rade forenzičari

  • gradelji 05.07.2009.

    ne kontam, kažu policija ih je potjerala, znači policija je to već vidjela, ????????

  • oaf 05.07.2009.

    sta koj k bacate ljudske ostatke na otpad . . .??? mislim užas . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare