To je to što me zanima!

"Ljute smo, u ovom društvu smo potplaćene radnice..."

Doživljava nas se isključivo kao roditeljice, odgajateljice i njegovateljice nacije. Ljute smo zato što rodno uvjetovano nasilje prema ženama prolazi nekažnjeno, kažu organizatorice
Vidi originalni članak

U Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu se u četvrtak marširalo za prava žena.

- Ne dajmo da nas brišu, ne dajmo da nas zastrašuju, ponižavaju i ušutkavaju! Marširajte s nama utabanim stazama stoljetnog ženskog otpora. Živio 8. mart! - poručile su organizatorice Noćnog marša, koji je u 18 sati na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma okupio nekoliko tisuća građanki i građana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- 8. mart danas simboličko je i stvarno mjesto okupljanja borbi za bolji svijet. Sve borbe - za prava žena, za javne resurse i usluge, za humane uvjete rada, za slobodu i autonomiju - prožimaju se u jednu borbu. Osmomartovski noćni marš dio je te borbe - borimo za naša prava danas, ali i za prava budućih generacija - kažu organizatorice.

- Žene su u ovom društvu potplaćene radnice i neplaćene kućanske radnice, doživljava nas se isključivo kao roditeljice, odgajateljice i njegovateljice nacije. Ljute smo zato što rodno uvjetovano nasilje prema ženama prolazi nekažnjeno, ljute smo zato što se davno izboreno pravo na pobačaj našlo na udaru Crkve i vladajućih - poručuju. 

Idi na 24sata

Komentari 386

  • strypi 09.03.2018.

    Zene su vrijedne i radisne. Trebaju imati jednaka prava. Al nikako nije lijepo vidjeti zenu kako pije kavu u podne, noga preko noge, cigareta u drugoj ruci, muz na bausteli u Njem., jadan.

  • strypi 09.03.2018.

    Zene u Njem. vise zarađuju od muskaraca kolega u Hr.

  • Voltaire_ 09.03.2018.

    Kako su se raspisali zenomrzci katotalibani, bas ste za 21 vijek ? :) Najbolje da uvedete demokratsku inviziciju ):

Komentiraj...
Vidi sve komentare