To je to što me zanima!

Ljuti umjetnik Vladi: Mami svojoj zabranite pušenje!

Splitski umjetnik Franko Bušić uništavao je svoje knjige i slike u znak protesta. Na kraju se bacio na njih i zapalio cigaretu. Sve će čistiti komunalci
Vidi originalni članak

Pod geslom “Zabranite pušenje svojoj mami!” splitski umjetnik Franko Bušić (38) u četvrtak je u podne na Voćnom trgu uništio 34 svoje knjige i likovna djela. Prosvjedovao je protiv zabrane pušenja, a svojim ljutitim kidanjem stranica zaprepastio je brojne Splićane, koji su u središtu grada nazočili proslavi Sv. Dujma.
- Zabrana pušenja je neustavna diskriminacija pušača. Pa zar se vlasnici kafića nisu mogli opredijeliti da budu pušački ili ne?! Iz protesta sam iskidao 17 primjeraka svoje prozne zbirke 'Post Balkanac' i 17 likovnih djela - objasnio je pisac i ilustrator, o kojem je državna japanska televizija 2000. snimila dokumentarac. Nakon što je sve iskidao, s cigaretom u ustima se bacio na ostatke svojih djela. Poručio je komunalcima da počiste jer ih ionako previše plaća.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • toya 11.05.2009.

    Trešnja, možda niko90 ima pomanjkanje kulture, ali zato ima skoro 500 pohvala.Ha, ha ha.

  • trešnja 08.05.2009.

    niko90...a od čega onda tebi nije dobro kad tako \"kulturno\"zboriš,vidiš da imaš pomanjkanje govorne kulture,a to su ti posljedice pušenja!

  • markovicn78 07.05.2009.

    al se naduvo ovaj umjetnik........

Komentiraj...
Vidi sve komentare