To je to što me zanima!

Lopovi iskoristili prosvjede i ukrali 18 vrijednih umjetnina

Među nestalih 18 predmeta je i statua Tutankamona od pozlaćenog drva iz razdoblja Osamnaeste dinastije i bista. Nestala je i statua faraona Ehnatona
Vidi originalni članak

Iz Egipatskog muzeja u Kairu nestalo je 18 vrijednih predmeta i umjetnina. Među njima je i statua Tutankamona od pozlaćenog drva iz razdoblja 18. dinastije i bista. Nestala je i statua faraona Ehnatona, statua kraljice Nefertiti, poprsje princeze iz Amarne, manji kip pisara iz Amarne, 11 manjih statua iz sarkofaga egipatskog dvorjanina iz Osamnaeste dinastije, Juje te njegov talisman u obliku skarabeja, piše Ahram. Krađu su otkrili pregledom prostorija, a pretpostavlja se da su nestali 28. siječnja za vrijeme velikih prosvjeda u centru grada. U Egipatskom muzeju, smještenom na glavnom trgu Tahriru, čuva se najveća kolekcija drevnih egipatskih antikviteta na svijetu. Ima preko 136.000 izloženih eksponata i još stotine tisuća drugih u podzemnim skladištima.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Stanko_1_1 13.02.2011.

    opet netočne vijesti. nestalo je 8 predmeta od kojih jednom nedostaje 11 dijelova. tu vijest je objavio dr. Zahi Hawass (koji je nadležan za sve egipatsko blago) na svojoj službenoj stranici zajedno sa popisom svih predmeta. kada već preuzimate vijesti, pobrinite se da su informacije točne.

  • ZvonimirBrleković 13.02.2011.

    Pridružite se eHrvatskoj u virtualnom svijetu. Pomozite hrvatima i drugim saveznicima u borbama protiv neprijatelja. Budi šta god hoćeš lopov, kradljivac, spamer,troler te pošten građanin (siromah). http://www.erepublik.com/en/referrer/Zvonimir+Brle

  • Feel 13.02.2011.

    Nece oni to preprodat,tj hoce,al to se kupca vec zna,netko je to narucio. Neki bogatas zaluden umjetninama koji ce iskesirat masne pare pa makar i za ukradeno ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare