To je to što me zanima!

Lopovi iz garaže ukrali Bisu, kujicu vrijednu 30.000 kuna

VLASNIK NUDI NAGRADU: Kujica pasmine Epaniel Breton nestala je usred dana. Njezin vlasnik Jovan Višić (71) i supruga nisu uopće čuli kad su je ukrali
Vidi originalni članak

Ukrali su mi moju Bisu, jako mi nedostaje. To je mirna i razumna kuja, dijete bi je moglo voditi, govori tužno Jovan Višić (71) iz Zadra. Ovom strastvenom lovcu lopov je prije nekoliko dana ukrao njegova lovačkog psa iz boksa u garaži.

Kujica Bisa pasmine Epaniel Breton popularni je lovački pas, a vrijedna 
je 30-ak tisuća kuna.

- U vrijeme krađe bila je u boksu. Nije je dijete pustilo iz boksa, siguran sam. Netko ju je ukrao jer je moja osmogodišnja bretonka dobitnica 15-ak izložbenih pehara i izvrstan je lovački pas iz vrsnog talijanskog legla. Svako njezino štene stoji od 300 do 500 eura - povjerio nam je lovac Jovan.

Rekao nam je da ju je posljednji put vidio oko 13.15 sati tog dana, kad joj je odnio mlijeko. Nakon toga je otišao spavati, a kad je oko 17 sati ustao da je nahrani, više je nije bilo. Vrata boksa bila su zatvorena. On i supruga su se malo odmorili poslije ručka, a susjedi nisu ništa ni čuli ni vidjeli.

- Puno je volim. Bio sam uzgajivač pasa pointera, setera i bretona, a samo sam nju ostavio. Htio sam za kolegu lovca uzgojiti njezino štene. Ako mi tko vrati moju Bisu, dobit će nagradu. Na uhu ima tetoviran broj 14838 - kaže Jovan Višić.

Osim Jovana, bez svoje ljubimice, krave Šarulje, ostala je Vilma Jelinić (40) iz Krbave kraj Udbine. Kradljivac ju je najvjerojatnije ukrcao na kamion ili prikolicu i odvezao se u nepoznato.

- Pet dana smo je tražili, a kad smo čuli da su čovjeku iz Podlapače ukrali dvije krave s lanca, zaključili smo da to mora biti isti lopov. Rekli smo to policiji i oni su je našli s još dvije ukradene krave u Otočcu. Vratili su nam je prekjučer - kaže Vilma.

'Bila nam je kao kućni ljubimac'

Vlasnici ukradene krave Šarulje kažu kako je bila pitoma.

- Naša Šarulja bi uvijek prilazila ljudima, bila je gotovo pa kućni ljubimac. Bilo nam je žao kad su je ukrali, a nju su izabrali među sedam naših krava vjerojatno baš zato što je razmažena - zaključuje Vilma.

Ivica Galović/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 121

  • crna_mrcina 14.08.2015.

    Imam mješanca labradora i belgijskog ovčara ,neka dođu frajeri i njega ukradu. Pošto je magare non-stop gladno pošteni lopovi bi ga vratili već nakon par dana. Nikad nije bio u boksu ili na lancu ,nego je u stanu. Zna da u spavaćim sobama nema šta tražiti i tamo ne ulazi. Ima kučicu na balkonu ,svoj "krevet" u dnevnom boravku ,a dozvoljen mu je i pristup u kuhinju kad se nešto kuha. Onda strpljivo leži i čeka da dobije nešto za prigristi. U šetnju ide tri puta dnevno po sat ,sat i pol u šumu ili po poljima gdje se može izjurcati. Sad po ovim vručinama popodnevnu šetnju izbjegavamo ,ali nadoknadimo jutarnjom i večernjom. MIslim da se tako treba brinuti o psu ,a ne držati ga u zatvorenog u garaži ili mu sudskim putem zabraniti lajanje.

  • mazaluna 14.08.2015.

    Odvratni stari djed šta ju je držao u garaži i samo mu je važno koliko košta i kaj može zaraditi.Gadi mi se.nadam se da će psića naći i DA MU GA NEĆE vratiti već će mu pružiti normalan život.FUJ

  • Poison Ivy † 13.08.2015.

    Tak ju je silno volio, da ju je držao u boksu u graraži. I mlijekom hranio! Nadam se da je pas u boljim rukama sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare