Obavijesti

News

Komentari 121

Lopovi iz garaže ukrali Bisu, kujicu vrijednu 30.000 kuna

Lopovi iz garaže ukrali Bisu, kujicu vrijednu 30.000 kuna
3

VLASNIK NUDI NAGRADU: Kujica pasmine Epaniel Breton nestala je usred dana. Njezin vlasnik Jovan Višić (71) i supruga nisu uopće čuli kad su je ukrali

VIDEO

Ukrali su mi moju Bisu, jako mi nedostaje. To je mirna i razumna kuja, dijete bi je moglo voditi, govori tužno Jovan Višić (71) iz Zadra. Ovom strastvenom lovcu lopov je prije nekoliko dana ukrao njegova lovačkog psa iz boksa u garaži.

Kujica Bisa pasmine Epaniel Breton popularni je lovački pas, a vrijedna 
je 30-ak tisuća kuna.

- U vrijeme krađe bila je u boksu. Nije je dijete pustilo iz boksa, siguran sam. Netko ju je ukrao jer je moja osmogodišnja bretonka dobitnica 15-ak izložbenih pehara i izvrstan je lovački pas iz vrsnog talijanskog legla. Svako njezino štene stoji od 300 do 500 eura - povjerio nam je lovac Jovan.

Rekao nam je da ju je posljednji put vidio oko 13.15 sati tog dana, kad joj je odnio mlijeko. Nakon toga je otišao spavati, a kad je oko 17 sati ustao da je nahrani, više je nije bilo. Vrata boksa bila su zatvorena. On i supruga su se malo odmorili poslije ručka, a susjedi nisu ništa ni čuli ni vidjeli.

- Puno je volim. Bio sam uzgajivač pasa pointera, setera i bretona, a samo sam nju ostavio. Htio sam za kolegu lovca uzgojiti njezino štene. Ako mi tko vrati moju Bisu, dobit će nagradu. Na uhu ima tetoviran broj 14838 - kaže Jovan Višić.

Osim Jovana, bez svoje ljubimice, krave Šarulje, ostala je Vilma Jelinić (40) iz Krbave kraj Udbine. Kradljivac ju je najvjerojatnije ukrcao na kamion ili prikolicu i odvezao se u nepoznato.

- Pet dana smo je tražili, a kad smo čuli da su čovjeku iz Podlapače ukrali dvije krave s lanca, zaključili smo da to mora biti isti lopov. Rekli smo to policiji i oni su je našli s još dvije ukradene krave u Otočcu. Vratili su nam je prekjučer - kaže Vilma.

'Bila nam je kao kućni ljubimac'

Vlasnici ukradene krave Šarulje kažu kako je bila pitoma.

- Naša Šarulja bi uvijek prilazila ljudima, bila je gotovo pa kućni ljubimac. Bilo nam je žao kad su je ukrali, a nju su izabrali među sedam naših krava vjerojatno baš zato što je razmažena - zaključuje Vilma.

Ivica Galović/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca