To je to što me zanima!

Lopovi u Americi ležerno išetali iz dućana s punim rukama robe

Krađe u Americi su se povećale, a sve radi toga jer su se zakonske kazne smanjile. Ova dva muškarca su ležerno išetala iz jednog dućana s punim rukama odjeće...
Vidi originalni članak

Dva muškarca su se nedavno bezbrižno išetala iz dućana TJ Maxx u četvrti Granada Hills u gradu Los Angeles s punim rukama i torbom ukradene odjeće. 

Krađa je zabilježena i na videu, a u pozadini se može čuti jedan komentar 'Ovo izgleda divno', prenosi CBS.

- Nisu ni istrčali iz dućana, samo su lagano išetali - rekla je narednica Policijske uprave Grada Los Angelesa Jerretta Sandoz. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ležerno ukrali robu i išetali iz dućana u Americi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli AVILAVIP (@inflnzr)

Sandoz je dugogodišnja djelatnica policije i potpredsjednica sindikata zaposlenika losanđeleske policije do čina pukovnika. Ona smatra da je za ovo kriv referendum 'Prijedlog 47', kojim su smanjene zatvorske kazne za određena nenasilna kaznena djela poput krađe. 

- Ako ih se uhvati, vjerojatno će dobiti kaznu koja će biti slična kazni za nepropisno parkiranje. Znači, ne shvaća se ozbiljno - rekla je Sandoz. 

Diljem Kalifornije je došlo do porasta krađa. Jedva takva krađa dogodila se i u luksuznoj robnoj kući Neiman Marcus u San Franciscu, a video krađe je postao viralna senzacija. 

- Ako dopustite tim kriminalcima da misle da mogu krasti stvari, što se dogodi kada ih netko pokuša zaustaviti - nadodaje Sandoz. 

Prošlog je tjedna zaposlenik poslovnice lanca dragstora Rite Aid u losanđeleskoj četvrti Glassell Park ubijen nakon što je pokušao spriječiti dva muškarca u krađi kutije piva. 

Odvjetnica Alexandra Kazarian kaže da se vlasnici trgovina upravo zbog mogućnosti takvog ishoda boje suprotstaviti kradljivcima, a ne zbog 'Prijedloga 47'.

- Rukovodeći ljudi u TJ Maxxu svojim su zaposlenicima rekli da se u određenim situacijama ne isplati sukobljavati s kradljivcima. Takve su tvrtke osigurane - rekla je Kazarian. 

Odvjetnica Kazarian je dodala i da sofisticirani lopovi ipak dobiju zatvorske kazne za svoje zločine. 

- Osobe koji kradu veće količine nečijeg inventara ne prolaze isto kao i oni koji kradu odjeću i hranu kako bi prehranili svoju djecu - kaže Kazarian. 

Losanđeleska policija kaže da istražuje krađu u TJ Maxxu, ali je Ured državnog odvjetnika u Los Angelesu rekao da za sada nitko nije uhićen.

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • verjandir 22.07.2021.

    Poštene i radišne kmice došle se namiriti da mogu u svom kvartu dilati robu.

  • Squadron de la Muerte 22.07.2021.

    U hrvatskoj lopovi išetaju van sa bosanskom putovnicom i još se hvale kako imaju dvojno državljanstvo koje im to omogućuje !! Bravo za lopove !!

  • Blaugrana1984 22.07.2021.

    Pa da! zašto bi se afroamerikanc školovao, trudio, odricao kad može mrtav-hladan uletit u dućan i uzet ono što nije njegovo....I ako ga krivo pogledaš bam bam ti si rasista!

Komentiraj...
Vidi sve komentare