To je to što me zanima!

Lorencin i Hajdaš-Dončić su na regati ''glumili'' protuutege

Iako nisu imali posebna zaduženja na leutu, dvojica ministara ipak su doprinijeli pobjedi, kao 'kontrapiz' ili protuuteg. U kategoriji leuta osvojili su prvo mjesto
Vidi originalni članak

Na tradicionalnoj 16. regati 'Latinsko idro' u Murteru ove je nedjelje nastupilo 67 leuta, gajeta i kajića. Snažno jugo omogućilo je murterskim mornarima da na ruti od Hramine do otoka Sustipanac i natrag pokažu svoje umijeće. 

Pobjednik regate u ukupnom poretku je gajeta Sirotica s kormilarom, ili timunjerom, Damirom Čorkalom. Ove godine u utrci su aktivno sudjelovala i dva ministra iz Vlade RH. Ministar turizma Darko Lorencin i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić bili su u šesteročlanoj posadi leuta Jaruh. S timunjerom Grgom Jeratom, ministri su osvojili prvo mjesto u kategoriji leuta i drugo u ukupnom poretku. Vrhunski rezultat Jaruh je postigao unatoč činjenici da ni Lorencin ni Dončić nikada nisu bili na ovakvom brodu. 

Iako nisu imali posebna zaduženja na leutu, njih dvojica ipak su doprinijeli pobjedi, kao 'kontrapiz' ili protuuteg. Zajedno s ostalom četvoricom mornara premještali su se s jedne strane broda na drugu kako se leut pod udarima vjetra ne bi previše nagnuo i prevrnuo. 

Zanimljivo, Lorencin i Hajdaš Dončić ovog su ljeta već bili na otoku Murteru, ali u drugom mjestu. U Tisnom su gostovali na Međunarodnoj utrci magaraca. Iako su bili pozvani da jašu, nisu se usudili popeti na magarce. Na regati u Murteru su pokazali više hrabrosti.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • _l_ 30.09.2013.

    čobanković bi ih pobjedio, kao protuuteg

  • Herzog(315178) 30.09.2013.

    Osim tjelesne mase od naših političara teško da je što više upotrebljivo.

  • Capafiori 30.09.2013.

    U Tisnom se nisu usudili zajahati magarce, za to imaju nas. :( Igraju li se ministrići, sve sa novcem iz praznog proračuna, a naplatit će sve to nama Linić za koji dan. Za sljedeću reportažu molim da zaglume ratare sa motikama u rukama. Za taj glumački dio neka povedu Jakovinu jer on je savršen primjerak od kojega ne mogu ništa naučiti, baš kao što nisu naučili ni na regati. Za učenje ipak treba nešto drugo, a ne oni. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare