To je to što me zanima!

Lorencin smijenio Meri Matešić i sebe postavio na čelo HTZ-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Novinari nisu smjeli prisustvovati na sjednici Turističkog vijeća iako su prvo bili pozvani. Lorencinov šef kabineta rekao im je to nakon sat vremena čekanja
Vidi originalni članak

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić smijenjena je na sjednici Turističkog vijeća u petak. Do imenovanja novog čelnika, njezinu funkciju vršit će ministar turizma Darko Lorencin. 

Iako su mediji prvo bili pozvani na sjednicu naknadno su je zatvorili za javnost. Šef kabineta Lorencina rekao im je to nakon sat vremena čekanja, piše tportal

O smjeni Meri Matešić prvi je progovorio Damir Kajin, koji smatra da se iza toga krije namjera da se ovlada sa 70-80 milijuna proračuna HTZ-a preko konzultantskih tvrtki. Prvi je na to na svom Facebook profilu upozorio predsjednik saborskog Odbora za turizam Goran Beus Richembergh. 

S ministrom Lorencinom sam do sada imala korektan odnos, no očito je da se razilazimo upravo u konceptu razvoja HTZ-a - rekla je Meri Matešić za HRT. Rekla je i da je podnijela izvješće o radu koje pokazuje da je HTZ ostvario ključne ciljeve za prošlu godinu te drži da je sve što se dogodilo napad na njezin stručni integritet i svih djelatnika HTZ-a. 

S obzirom da je trudna, poduzet će sve zakonske mogućnosti da zaštiti sebe jer i ima ugovor na neodređeno vrijeme.

Vijeće nije prihvatilo izvješće o radu koje je Matešić podnijela nakon svoje prve godine na čelu Glavnog ureda HTZ-a, uz obrazloženje da nisu provedene sve planirane aktivnosti u prošloj godini i zbog niza drugih razloga, istaknuo je Lorencin. Dodao je da odluka o razriješenju Matešić njemu, kao ministru, nije bila u planu, kao što mu nisu u planu ni druge kadrovske promjene u Ministarstvu i u Glavnom uredu HTZ-a, iako je sve kadrove naslijedio s dolaskom na dužnost. Novi direktor Glavnog ureda HTZ-a tražit će se natječajem koji će biti objavljen u što je moguće ranijem roku. 

Idi na 24sata

Komentari 94

  • SAINT 21.03.2014.

    Tipično za kukunama vlast.

  • kraljicaMargot 20.03.2014.

    ALA ALA---- Žalosno je što se događa... treba maknuti tu cijelu mafiju iz turizma, sad su počeli micati sami sebe a kad bi se svi oni maknuli i turizam bi nam bio puno, puno bolji.

  • najiram 10 18.03.2014.

    kuku klan je toliko zaposlen drpaNJEM I HVATASNJEM FUNKCIJA I POSTAVLJANJEM SVOJIH LJUDI NA DRŽAVNE FUNKCIJE DA ČE POSLIJE IZBORA TREBATI SVE DRŽAVNE ČINOVNIKE OTPUSTITI JER SU SVI IZ SDP.. i zato je je kuku klan elementarna nepogoda najširih razmjera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare