Obavijesti

News

Komentari 94

Lorencin smijenio Meri Matešić i sebe postavio na čelo HTZ-a

Lorencin smijenio Meri Matešić i sebe postavio na čelo HTZ-a
5

Novinari nisu smjeli prisustvovati na sjednici Turističkog vijeća iako su prvo bili pozvani. Lorencinov šef kabineta rekao im je to nakon sat vremena čekanja

VIDEO

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić smijenjena je na sjednici Turističkog vijeća u petak. Do imenovanja novog čelnika, njezinu funkciju vršit će ministar turizma Darko Lorencin. 

Iako su mediji prvo bili pozvani na sjednicu naknadno su je zatvorili za javnost. Šef kabineta Lorencina rekao im je to nakon sat vremena čekanja, piše tportal

O smjeni Meri Matešić prvi je progovorio Damir Kajin, koji smatra da se iza toga krije namjera da se ovlada sa 70-80 milijuna proračuna HTZ-a preko konzultantskih tvrtki. Prvi je na to na svom Facebook profilu upozorio predsjednik saborskog Odbora za turizam Goran Beus Richembergh. 

S ministrom Lorencinom sam do sada imala korektan odnos, no očito je da se razilazimo upravo u konceptu razvoja HTZ-a - rekla je Meri Matešić za HRT. Rekla je i da je podnijela izvješće o radu koje pokazuje da je HTZ ostvario ključne ciljeve za prošlu godinu te drži da je sve što se dogodilo napad na njezin stručni integritet i svih djelatnika HTZ-a. 

S obzirom da je trudna, poduzet će sve zakonske mogućnosti da zaštiti sebe jer i ima ugovor na neodređeno vrijeme.

Vijeće nije prihvatilo izvješće o radu koje je Matešić podnijela nakon svoje prve godine na čelu Glavnog ureda HTZ-a, uz obrazloženje da nisu provedene sve planirane aktivnosti u prošloj godini i zbog niza drugih razloga, istaknuo je Lorencin. Dodao je da odluka o razriješenju Matešić njemu, kao ministru, nije bila u planu, kao što mu nisu u planu ni druge kadrovske promjene u Ministarstvu i u Glavnom uredu HTZ-a, iako je sve kadrove naslijedio s dolaskom na dužnost. Novi direktor Glavnog ureda HTZ-a tražit će se natječajem koji će biti objavljen u što je moguće ranijem roku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...