To je to što me zanima!

Lorencin: Uskoro prvi natječaj za prenamjenu vojne imovine

Prednost te imovine je što nema poslovnu prošlost, a što može dodatno komplicirati situaciju kao što je slučaj kod većine turističkog portfelja, rekao je ministar Lorencin
Vidi originalni članak

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je u intervjuu za Novi list kako želi hrvatski turizam koji će biti konkurentniji i još prepoznatljiviji. 

- Jasno je da imamo prirodne ljepote i resurse koji govore sami za sebe, međutim tu smo mi koji to trebamo "podebljati" i integrirati turističku djelatnost još više u gospodarstvo - rekao je ministar. Dodao je kako svake sezone Hrvatska mora biti bolja nego prošle. 

Ministar je komentirao i vojna odmarališta, luke i slične vojne objekte.

- Krajnje je vrijeme da i to stavimo u funkciju. Na svom prethodnom radnom mjestu u Upravi za investicije i konkurentnost jako puno smo radili s turističkim projektima, prvenstveno s takozvanom neperspektivnom vojnom imovinom za koju je u obalnom dijelu Hrvatske svakako najadekvatnija namjena turizam. Interes investitora je velik, a prednost te imovine je što nema poslovnu prošlost, a što može dodatno komplicirati situaciju kao što je slučaj kod većine turističkog portfelja pri Agenciji za upravljanje državnom imovinom. Stoga vjerujem da ćemo već prvi natječaj otvoriti tijekom travnja - istaknuo je Lorencin.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 03.04.2013.

    Još turizma, još "destinacija", još "kapaciteta", još više "ostvarenih noćenja". Ministarstvo turizma, svi ministri turizma do sada, Institut za turizam, Turističke zajednice i svi turistički djelatnici kao papige imaju istu retoriku koja se može svesti na jednadžbu MASOVKA=PROFIT. Pojma nemate o profiliranju turista, specijalnim oblicima turizma, pojma nemate o tome da je na nekoj "destinaciji" bolje imati 10 imućnih turista koji znaju što hoće (i to im omogućiti bolje od naše konkurencije), nego 100.000 "backpackera" koji nemaju niti za kruh a kamoli za neke sadržaje. Zašto pametne zemlje imaju kvote turista odnosno ograničeni broj? Razmislite malo.

  • Mladen Matanic 03.04.2013.

    Trebalo je davno to učiniti ali ima u svakom gradu još objekata koji propadaju osim vojnih mogli bi se iskoristiti za obrte, staračke domove, vrtiće i turističku djelatnost ali tko je kod nas pametan da se sjeti toga još manje da pokrene neke investicije i zaposli ljude.

  • Capafiori 02.04.2013.

    Svi bivši vojni objekti devastiraju se godinama upravo iz ovoga razloga koji Lorencin navodi, a to je da im se prenamjeni svrha i proda. Nema se više što prodavati i pljačkati, pa sada pljačkaju ostatke ostataka i itekako vrijedne "ruševine". Sve je to odavno isplanirano, a ovo je samo realizacija. Nadam se da će svi ti naši pametnjakovići na kraju imati škorpione, svaki za sebe, i posvađati se oko toga čiji je koji, pa se međusobno posmicati. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare