To je to što me zanima!

Loše! Vlada će od prodaje CO zaraditi samo 90 milijuna eura

Konzultantska kuća KPMG, koju je Vlada unajmila da utvrdi vrijednost kompanije, procijenila je da CO vrijedi samo 210 milijuna eura. Vlada će tako zaraditi manje
Vidi originalni članak

Croatia osiguranje vrijedi samo 210 milijuna eura, procijenila je konzultantska kuća KPMG, koju je Vlada unajmila da utvrdi vrijednost te kompanije. To drugim riječima znači da će Vlada prodajom 42 posto svog udjela zaraditi manje nego što je planirala, odnosno samo 90 milijuna eura.

Kako doznaje Globus, Vlada će odmah nakon blagdana Velike Gospe objaviti poziv za sudjelovanje u dokapitalizaciji CO-a. Nakon toga zainteresirane strane moći će doći u hrvatsku osiguravajuću kuću i početi pregledavati financijska izvješća. 

Očekuje se da će Vlada u rujnu zatražiti da privatne kompanije daju obvezujuću ponudu, prenosi Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • leoirex 11.08.2013.

    Konzultantska kuća KPMG znači Krpamo Proračun Moja Gospodo.Pa gdje su samo našli ovakve kojima će za tu glupu uslugu platiti više nego što bi država zaradila ako se SLinić usudi prodati Croatia osiguranje. Ovi iz KPMG bi, vodeći se istim načinom procjene vrijednosti, procijenili da kilogram zlata vrijedi 10 dolara. Nije nam dosta što nas zajebavaju naši "stručnjaci", sada skupo plaćamo i vanjske nesposobnjakoviće.

  • leoirex 11.08.2013.

    Milanoviću, Liniću i ostali, nije vam ovo Croatia osiguranje ostavio tata u nasljeđe da isto možete prodati i zaraditi toliko koliko to isto osiguranje donese državi čiste dobiti za par mjeseci. Ako ste skloni prodajama, prodajte nešto svoje, nemojte dalje varati ovaj narod. Narod je strpljiv, ali kada pukne.......

  • morska sirena 09.08.2013.

    Kud plovi ovaj brod...???

Komentiraj...
Vidi sve komentare