To je to što me zanima!

Lovci su u vodocrpilištu pronašli opasne kanistre

Uz kanal u Novom Zagrebu, lovočuvar Tkalec Stjepan pronašao je u subotu ujutro 56 kanistara, odnosno oko 1400 litara sumnjive tekućine...
Vidi originalni članak

Uz kanal Sava - Odra, na području Novog Zagreba, lovočuvar Tkalec Stjepan iz lovačkog društva Lane, u subotu ujutro pronašao je 56 kanistara, odnosno oko 1400 litara sumnjive tekućine. Našao ih je na području zagrebačkog vodocrpilišta Mala Mlaka.
- Vidio sam da na betonskom šahtu nema željeznog poklopca. Bio je pun velikih kanistara na kojima nešto pisalo, a na sebi su imali etiketu da je tvar opasna za okoliš - ispričao je lovočuvar Stjepan. Naglasio je da su u blizini bunari s vodom te da može biti štetno za okoliš i ljude. Na teren je u ponedjeljak izašao inspektor zaštite okoliša. Dio kanistara bio je otvoren pa su potonuli na dno šahta. Njih će u srijedu izvaditi.
- Svaki otpad je opasan a posebno u blizini vodocrpilišta. Ako je tvar štetna, posljedice mogu biti katastrofalne - rekao nam je predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević. Uzorak nepoznate tekućine poslali su na analizu da se dozna koliko je doista štetna.

BACILI 1400 LITARA ŠTETNE TVARI 500 M OD BUNARA
Mala Mlaka najveće je zagrebačko crpilište s 20-ak bunara. Samo 500 metara od kanistara ispunjenih štetnom tvari nalaze se prvi bunari. Uz vodocrpilište su poljoprivredna zemljišta i šljunčare, što ugrožava kakvoću pitke vode, rekli su iz udruge Zelenih.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 00petra00 14.04.2010.

    Za ne povjerovati. Saznali su za kanistere u subotu, inspekcija izašla tek u ponedeljak, a u srijedu će vaditi potonule kanistere. Pa se pitaj tko nas želi pobiti???

  • ddino 14.04.2010.

    očito nas netko hoće pobiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare