To je to što me zanima!

'Lovice' na Aljasci: Gladni medvjed naganjao čovjeka

Muškarac, a za njim i polarni medvjed, napravili su nekoliko krugova oko kamioneta. Spas je napokon našao u otključanom tuđem automobilu
Vidi originalni članak

Polarni medvjed muškarca je dočekao kod kamioneta u gradu Barrowu na Aljasci. Muškarac je skinuo rukavice i pokušao otključati kamionet. Medvjed  je krenuo prema njemu i zastrašujuća potjera je počela. Prvo se podigao na zadnje šape i motrio plijen. Odjednom se dao u trk pokušavajući doseći nesretnog čovjeka, koji je skočio na haubu kamioneta. Nakon nekoliko krugova oko vozila medvjed ga je dohvatio i nekoliko puta udario šapom. Muškarac je ugledao drugi otljučani kamion i u njemu našao spas. Na leđima i glavi imao je više od 100 dubokih ogrebotina koje je medvjed uspio napraviti kroz debelu zimsku jaknu. Grupa za zaštitu polarnih medvjeda kaže kako su u zadnjih 30 godina u Americi polarni medvjedi ubili jednog čovjeka, iako su jedini predatori koji aktivno love ljude. U Kanadi su ubili osam, a u Rusiji 19 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • šišmiščić 29.12.2008.

    Ide medo oko tebe, pazi da te ne pojede!

  • Zlatko76 29.12.2008.

    i ostade medo bez ručka :-)

  • Gatsby 29.12.2008.

    +bjelovar- i žrtva je izgleda fotograf, naslonio je tripod na autu. Autor je htio ubiti dvije muhe jednim medvjedom, napraviti spektakularne fotografije i osloboditi se konkurencije . ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare