To je to što me zanima!

Je li moguće? Upali u zoološki, ubili nosoroga i odrezali mu rog

Vjeruje se da je ovo prvi slučaj u Europi da su lovokradice ubile životinju u zoološkom vrtu. Sumnja se da su htjeli ubiti još dva nosoroga i ukrasti rogove
Vidi originalni članak

Lovokradice su u ponedjeljak tri puta u glavu upucali bijelog nosoroga i odsjekli mu i ukrali rog. Vince (4) je pronađen mrtav u utorak ujutro u zoološkom vrtu pored Pariza. Timaritelji koji su ga našli su se šokirali. Jedan ili više krivolovaca su provalili u zoološki vrt. Drugi rog nesretne životinje bio je djelomično odsječen pa se pretpostavlja da su zločinci pobjegli kada ima je zakazalo oruđe. Sumnja se da su planirali odsjeći rogove Bruni (5) i Gracie (37). Srećom, životinje su dobro i na sigurnom su. Vince je rođen u rujnu 2012. godine u zoološkom vrtu u Nizozemskoj. U Pariz je stigao 2015. godine zajedno s Brunom.

Rogovi nosoroga se na crnom tržištu prodaju za 30.000 funti (oko 255.000 kuna) po komadu, a vrlo su traženi u Kini gdje se vjeruje da djeluju kao afrodizijak. Ovo je prvi slučaj u Europi da su životinju koja je živjela u zatočeništvu ubili lovokradice. Istraga je u tijeku. U zoološki vrt je provaljeno usprkos činjenici da su postavljene nadzorne kamere i da su u vrtu uvijek dežurni timaritelji. 
Bijeli nosorozi su druga po veličini najveća kopnena životinja na svijetu nakon afričkog slona. 
Bijeli nosorog je otkriven 1817. godine, a već sedamnaest godina kasnije je postao, zbog pretjeranog lovljenja i sporog razmnožavanja rijetka životinja.
Sjeverni bijeli nosorozi se još jedino žive u prirodi u Demokratskoj Republici Kongo dok južna podvrsta živi širom Južne Afrike. 98.9% populacije bijelih nosoroga živi u samo četiri države, u Južnoafričkoj Republici, Namibiji, Zimbabveu i u Keniji. Skoro su desetkovani i dovedeni do ruba istrjebljenja početkom 20. stoljeća. Kasnije su se povratili. 2001. godine je procijenjeno da 11 670 bijelih nosoroga živi u divljini, dok je još 777 nosoroga živjelo u zoološkim vrtovima. Pretpostavlja se da danas na svijetu živi 20.000 bijelih nosoroga, piše Independent. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Provokator2322 08.03.2017.

    crni imigranti

  • brener 08.03.2017.

    Da znate na što danas Pariz sliči bilo bi vam jasnije. Baš me zanima podrijetlo tih ubojica. Kada dovedeš ljude iz trećeg svijeta u svoju državu s vremenom tvoja država postane treći svijet.

  • Usora1 08.03.2017.

    rekoh ja vama, ne pustajte vidosevica......

Komentiraj...
Vidi sve komentare