To je to što me zanima!

Lovrić: 'Otišao je kao čovjek koji nikad nije izgubio na izborima za Zagreb. I opet bi pobijedio'

U emisiji 24sata gostovao je Ivica Lovrić, bliski suradnik Milana Bandića. Poručio je kako je uvjeren da bi Bandić i sedmi put postao gradonačelnik Zagreba te da je bio sjajan političar
Vidi originalni članak

Ivica Lovrić, bliski suradnik Milana Bandića u emisiji 24sata otkrio je kako je s pokojnim gradonačelnikom posljednji put razgovarao u petak, dan prije njegove smrti o nadolazećim izborima. Također, Lovrić je uvjeren da bi Milan Bandić tako i po sedmi put postao gradonačelnikom Zagreba. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Lovrić o Milanu Bandiću 

- Teško je govoriti o gradonačelnikovim uspjesima, radije bih o činjenicama. Biti čak 21 godinu na čelu glavnog grada države, nije mala stvar. Biti biran i pobijediti šest puta za zagrebačkog gradonačelnika sigurno nije slučajno. Bez obzira na kritike da Milan Bandić nije imao kvalitetu, on je bio sjajan političar i to je činjenica. Njegova djela govore sve, a Zagreb je postao, što se tiče visine prihoda, stope zaposlenosti i obrazovnog standarda daleko iznad prosjeka Hrvatske. Primjerice, od 439 odgojno-obrazovnih objekata koji su se izgradili u posljednjih 40-ak godine, barem jedna trećina sagrađena je za vrijeme Milana Bandića, i to sve govori o njemu i njegovom radu. A što se kritika tiče, ljudi nemaju što drugo nego razbacivati se negativnostima i neistinama kada je netko uspješan. Bio je oslobođen u prvom sudskom procesu, a siguran sam da bi i u ovom drugom, čiju presudu neće dočekati - odlučan je bio Lovrić. 

SVJEDOCI O DRAMATIČNOJ NOĆI Posljednji trenuci Bandićeva života: 'Supruga je shrvana, ni dvije Hitne mu nisu pomogle...'

- On je otišao kao čovjek koji nikad nije izgubio na zagrebačkim izborima i jako mi je žao što taj uspjeh nije uspio ponoviti i ove godine jer sam siguran bi pobijedio - kazao je njegov bivši suradnik. 

Lovrić je optimističan u vezi rada gradske skupštine te Bandićeve Stranke rada i solidarnosti. 

IZRAZIO SUĆUT Bviši ruski veleposlanik Azimov: 'Bandić je bio legenda Zagreba, trebalo bi mu dići spomenik'

- Uvjeren sam da će Zagreb funkcionirati i bez Milana Bandića, iako bi nam bilo puno lakše da je on među nama. No, s obzirom da nije, hijerarhija odgovornosti vodit će ovaj grad, a to je njegova zamjenica Jelena Pavičić-Vukičević. Također, i svi zaposleni u Gradskoj upravi, radit će svoj posao jer su profesionalci. Sjetimo se i kad je gradonačelnik jedno vrijeme bio u bolnici, ni tad uprava nije stala s radom, pa tako neće niti sad - jasan je Lovrić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 40

  • utorkaši 03.03.2021.

    Za njeg je glasalo 27 posto građana. Sve te ljude on je kupovao gradskim novcem. On ih stalo obilazi i s njim se rukovao i tako do narednih izbora. Kako čovjek koji je radio kao referene u Općinskom komitetu Pešćenica, može voditi vrlo komplicirane projekte u gradu. Pa jasno da ne može . Zato je stvorio sustav odp kojeg će se Zagreb dugo oporavljati. Pa gods. Lovriću i vi ste jedan od nekoprtentnih i nesposobnih ali poslušan

  • breva 02.03.2021.

    Jedino je život izgubio igrajući se s plavušom u frendovoj hiži.

  • Marginalac 1 01.03.2021.

    A što ćeš sada Lovriću,gdje ćeš se sada uvlačiti?Bio si najomraženiji profesor u željezničkoj školi,predavao si OPP-osnove prijevoza i prenosa,djelio si jedinice kako ti sprdilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare