To je to što me zanima!

Lovrić: Za slanje vojske na granicu treba mijenjati zakon

Oružane snage imaju 20.000 pričuvnika koji se mogu angažirati u roku nekoliko dana. Zasad ne postoji potreba pa su naše prosudbe takve da nema potreba za angažmanom vojske, kaže Lovrić
Vidi originalni članak

Dojučerašnji načelnik stožera Oružanih snaga Drago Lovrić u ponedjeljak je za RTL Direkt kazao kako vojska ima oko 15.000 pripadnika koji u roku nekoliko sati, ako se pokaže potreba, mogu djelovati na državnoj granici. 

Naglasio je kako je možda potrebno napraviti neke manje intervencije u Zakonu o granici, no dodao kako Ustav i Zakon o obrani omogućavaju djelovanje Hrvatske vojske. 

- Oružane snage imaju 20.000 pričuvnika koji se mogu angažirati u roku nekoliko dana. Zasad ne postoji potreba i nema ugroze pa su naše prosudbe takve da nema potreba za angažmanom vojske. Hrvatska vojska je rođena spremna i uvijek će biti spremna - poručio je Lovrić. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • zlajo2 01.03.2016.

    Hrvatska vojska je spremna samo treba nekoliko dana da se angažira a što će biti jednog dana kad se zapuca,hoće li onda reći neprijatelju,sačekajte par dana da se angažiramo

  • Kardinal 01.03.2016.

    Ma naravno ex-načelniče da treba zatražiti mišljenje SDSS-a, pozitivnu ocjenu cijele redakcije Novosti, provest referendum među pripadnicima srbske manjine u Hrvatskoj i napose zadobiti neophodnu dozvolu Skupštine Srbije.

  • jakolishe 01.03.2016.

    ako "pametan" hrvat nece zakomplicirati nece NITKO na zemaljskoj kugli !

Komentiraj...
Vidi sve komentare