To je to što me zanima!

Ludovanje bez kraja: Maškare izašle na ulice i preuzele vlast

Veselje: Maškare Hrvatskom Primorju, posebice na istočnom dijelu, počinju “vladati” ovog vikenda, prve subote nakon blagdana Sveta tri kralja
Vidi originalni članak

Maškare Hrvatskom Primorju, posebice na istočnom dijelu, počinju “vladati” ovog vikenda, prve subote nakon blagdana Sveta tri kralja.

Grobnički Dondolaši već su se u subotu pokazali. U zapadnome dijelu riječkog prstena, mesopusna ludovanja počet će 17. siječnja, na Antonju, blagdan Svetog Antona. Vladavina maškara najavljena je već na sam blagdan Sveta tri kralja okupljanjima, podizanjem i zvonjavom zvona i vješanjem Pusta, lutke koja svake godine dobiva novo ime i okrivljena je za sve loše u protekloj godini. Riječki karneval počet će 17. siječnja, a završit na Pepelnicu, 1. ožujka, osudom Pusta. Nova kraljica Riječkog karnevala bit će odabrana 20. siječnja, a maškare će preuzeti ključeve grada. Najavljeni su i Carnival Snowboard Session, maškarana auto-rally povorka Pariz - Bakar te dječja karnevalska povorka inozemstva. Veliko finale bit će 26. veljače.      

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ajetodoo 08.01.2017.

    Počelo je počelo. Sad će to svaki dan biti na TV vijestima, "Danas su bušari bili u Babinoj Gredi, sljedeći dan, danas su zvončari bili u Starim Mikanovcima, pa sljedeći dan, danas su maškare bile u Pripizdini Donjoj, i uvijek ista arhivska snimka iz '89-te.

  • ajetodoo 08.01.2017.

    Kaj ti ljudi stvarno nemaju pametnijeg posla?

  • medjugorje 08.01.2017.

    Poganski nevjernicki obicaj !! Isuse volim te !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare