To je to što me zanima!

Lukašenko kaže da je on uvjerio Putina da ne likvidira Prigožina

Dok je opisivao svoj subotnji razgovor s Putinom, Lukašenko je upotrijebio izraz koji se koristi u ruskome kriminalnom slengu, a znači ubiti nekoga
Vidi originalni članak

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da je on uvjerio ruskog predsjednika Vladimira Putina da "ne likvidira" šefa plaćenika Jevgenija Prigožina, reagirajući na događaje koje je Kremlj nazvao pobunom, a Rusiju su gotovo gurnuli u građanski rat.

Putin je isprva kazao da će ugušiti pobunu, usporedivši je s ratnim previranjima koja su bila uvod u revoluciju 1917., a potom i s građanskim ratom, ali nekoliko sati kasnije postignut je dogovor sukladno kojemu se Prigožinu i nekim njegovim borcima omogućilo da otiđu u Bjelorusiju.

RASKOL U RUSIJI General Armagedon znao je za Prigožinov plan pobune? 'Putin mora odlučiti vjeruje li mu više'

Prigožin je iz Rusije u Bjelorusiju doletio u utorak.

Dok je opisivao svoj subotnji razgovor s Putinom, Lukašenko je upotrijebio izraz koji se koristi u ruskome kriminalnom slengu, a znači ubiti nekoga.

"Shvatio sam i sljedeće: donesena je brutalna odluka (a to se moglo zaključiti po Putinovu tonu) da se pobunjenici likvidiraju", rekao je Lukašenko u utorak na sastanku dužnosnika svoje vojske i novinara, a prenose bjeloruski državni mediji.

"Putinu sam savjetovao da ne žuri. 'Hajde', rekao sam mu, 'ajmo porazgovarati s Prigožinom i s njegovim zapovjednicima.' Na to mi je on odgovorio: 'Slušaj, Saša, to je beskorisno. On čak ni slušalicu ne diže, ne želi ni s kim razgovarati'."

VOJNI EKSPERT Putinove mine same biraju koje vozilo raznijeti, minopolagač ih rasipa kao sjeme u poljoprivredi

Putin je 1999. upotrijebio isti ruski glagol kada je govorio o čečenskim militantima.

Kremlj nije odmah komentirao Lukašenkove izjave, koje daju rijedak uvid u razgovore unutar Kremlja.

Lukašenko, blizak Putinov saveznik i dugogodišnji poznanik Jevgenija Prigožina, rekao je i da je ruskome predsjedniku savjetovao da razmisli "malo dalje od vlastita nosa" jer bi Prigožinova likvidacija mogla rezultirati pobunom njegovih boraca.

RATNI ZLOČIN U KRAMATORSKU Ovo su 14-godišnje blizanke koje su Rusi ubili u raketnom napadu. Bile su u pizzeriji...

Bjeloruski je čelnik rekao i da bi njegova vlastita vojska mogla imati koristi od iskustva Wagnerovaca koji se, u skladu s dogovorom s Kremljem sada mogu slobodno kretati po Bjelorusiji.

"Ovo je najobučenija postrojba u vojsci", prenijela je državna agencija BelTA Lukašenkove riječi. "Tko će se tomu usprotiviti? I moja vojska to shvaća jer mi u Bjelorusiji nemamo takve ljude."

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Matej22☮ 28.06.2023.

    E a ima snimka gdje on to kaže ? Ili vam vjerujemo na riječ kao i za vrijeme korone??

  • EmillePalka 28.06.2023.

    Kad god pajac pokuša poskočiti, padne ispod stola, pa ga nagazi prva cipela u prolazu, tek. To je sudbina koja čeka Lukašenka, Pjutina, no prije svega njegove takozvane  generale i doušnike. Opći kaos je tim veći, ako si pajac umisli da ga se ne može zgaziti. 

  • zemljak122 28.06.2023.

    Da li postoji sud u ovim drzavama,da li ce itko odgovarati za ratne zlocine

Komentiraj...
Vidi sve komentare