To je to što me zanima!

Lukašenko želi da svi Bjelorusi znaju rukovati oružjem: 'Takva su vremena, situacija nije laka'

Na sastanku Vijeća nacionalne sigurnosti predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je naredio formiranje dobrovoljne teritorijalne obrane
Vidi originalni članak

Situacija trenutačno nije laka i vremena su takva da bi bilo primjereno da svaki čovjek bude sposoban rukovati oružjem, rekao je Lukašenko na sastanku Vijeća sigurnosti i time objasnio naredbu o formiranju dobrovoljne teritorijalne obrane.

Po pitanju rata koji traje u bjeloruskoj blizini Lukašenko je ponovio od ranije rečene riječi.

IZ MINUTE U MINUTU Putin predao nacrt zakona o povlačenju iz nuklearnog sporazuma. Oglasio se Zelenski

- Bjeloruska vojska će se boriti jedino ako naša zemlja bude napadnuta. U slučaju čina agresije na nas odgovor će bit brz, primjeren i oštar. U međuvremenu želim i tražim da svaki čovjek zna barem zaštiti svoj dom i svoju obitelj, a u konačnici i našu zemlju - kazao je Lukašenko.

MOO IH ŽELI Više od 30 zemalja se protivi nastupu Rusa i Bjelorusa na Olimpijskim igrama u Parizu

Ministar obrane Viktor Hrenin je dodao kako bi spomenuta teritorijalna dobrovoljna obrana trebala brojati između 100.000 i 150.000 dobrovoljaca, a i više ako bude potrebno. U Bjelorusiji je trenutačno oko 50.000 profesionalnih vojnika.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • habanero 21.02.2023.

    Mozete brisat, stare zidovke su vas i one sto vas podrzavaju proklele i vase potomstvo ima snimak koji je uklonjen, zidovke su iz ukrajine .

  • habanero 21.02.2023.

    Lukasenko i putin vas narod vas je prokleo , to jest ono sto vas naj vise boli potomstvo ne ocekujte dobro takoder i one sto podrzavaju putina isto .

  • Vlad 21.02.2023.

    Pametno razmišljanje. Kad u Bjelorusiji pobjedi proeuropska opcija dobro će doći za odbranu od Rusije koja ne smije izgubiti još jednu bivšu državu SSSR-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare