To je to što me zanima!

Lukašenku pobjeda, oporbeni kandidati završili su u pritvoru

Nakon predsjedničkih izbora u Bjelorusiji, oporba je organizirala prosvjede zbog nepravilnosti. Okupilo se 10.000 ljudi. Policija ih je otjerala suzavcem i palicama
Vidi originalni članak

Aleksandar Lukašenko pobijedio je na predsjedničkim izborima u Bjelorusiji. Osvojio je 79,67 posto glasova, a na izbore je izašlo 90,66 posto birača. Oporba je organizirala prosvjede u Minsku zbog nepravilnosti na izborima. Na glavnom trgu okupilo se njih 10.000, piše CNN. Policija je uhitila tri oporbena predsjednička kandidata, Nikolaja Statkeviča, Grigorija Kostuseva i Andreja Sannikova te njegovu suprugu, a prosvjednike otjerala suzavcem i palicama. Lukašenko je prosvjednike nazvao banditima, a narodu je poručio kako revolucije neće biti. 

Oporbeni kandidat Vladimir Nekljajev završio je u bolnici s ozljedama glave u napadu policije na prosvjednike. Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek osudio je napade na prosvjednike i uhićenja oporbenih predsjedničkih kandidata, piše CNN. Ne zna se još koliko ima ozlijeđenih. Lukašenko je pobijedio na izborima 1994. godine, a zatim opet 2001. i 2006. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ivan napast 20.12.2010.

    bitno da CNN izvjestava o tome,fabrika zla i lazi!! a Ameri mogu pljunuti pod prozor Bjelorusima kao i Europljani... s njima ne mogu manipulirati kao s ovim banana drzavama kod nas u regionu.. a za neupućene u stanje u Bjelorusiji kad bi se malo raspitali iznenadili bi se.. ne zaposlenost minimalna,industrija radi a prosecna placa malo manja nego u HR ali ne slusaju Amere i zato su trn u oku!!!

  • Tuga_i_Buga 20.12.2010.

    Ma trebao ih je zatvoriti prije izbora i uštedjeti pare! Doduše, nije da smo mi daleko odmakli s našom nasljednom kleptokr(o)acijom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare