To je to što me zanima!

Luksuzni automobili skupljaju prašinu u carinskom skladištu

Silne automobile zaplijenila je Carinska uprava, koja ih na organiziranim dražbama prodaje, a vrlo često i ispod cijene. Među njima su i Ferrari, Porsche, Lamborghini...
Vidi originalni članak

U trošnom hangaru u Radničkoj cesti u Zagrebu nalazi se oko 250 skupocjenih automobila, među kojima su i Ferrari, Porsche, Maserati te Lamborghini. Sve te silne automobile zaplijenila je Carinska uprava, koja ih na organiziranim dražbama prodaje, a vrlo često i ispod cijene, piše Večernji list. Neki od tih zaplijenjenih automobila su ukradeni i preprodani, uvezeni na braniteljsku povlasticu i otuđeni prije roka od četiri godine, a treći su privremeno uvezeni i zaplijenjeni zbog neplaćanja carina, poreza i trošarina. Rijetki su oni vlasnici koji su se vratili po zaplijenjeni automobil, a aute mnogi ne žele uzeti jer su davanja državi jednaka samoj vrijednosti auta. U prodaji auta Carinarnici pomaže HAK. Na nedavnoj dražbi kupac iz Zagorja kupio je Maserati Quattroporte iz 2006. za 230.000 kuna. Takav novi stoji 1,3 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • car freak 11.04.2011.

    stvarno bi ih trebalo prodati za sitniš... umjesto da stoje tamo i hrđaju (iako su im šasije vjerujem od ugljičnih vlakana koja ne hrđaju)... bilo bi lijepo kupiti onaj bijeli lamborghini murcielago lp640 (ako se ne varam) za cijenu honde civic type-r... :)

  • kota 19.02.2011.

    kada su te aukcije i za koga ? tko radi te aukcije ,kome ide lova ????? muljanje ,muljanje i uvjek će biti muljanje u ljepoj našoj.

  • gjuro888 17.02.2011.

    eto slucaja za uskok. Zasto ti automobili ne idu na medjunarodne drazbe ili auto kucama, a ne da se ovako poklanja podobnima i time ostecuje proracun za milijune kuna?! A ako ja nemam za kartu u busu zovu mi muriju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare