To je to što me zanima!

Lunjske masline: Nezakonito troše 444.060 eura iz fonda EU

Za projekt Vrtovi lunjskih maslina Turistička zajednica grada Novalje na otoku Pagu povukla je 447.060 eura iz pretpristupnog programa Europske unije IPA
Vidi originalni članak

Za projekt Vrtovi lunjskih maslina Turistička zajednica grada Novalje na otoku Pagu povukla je 447.060 eura iz pretpristupnog programa Europske unije IPA. Prema izjavama voditeljice, tim projektom ukupno vrijednim 596.080 eura, koji EU sufinancira sa 75 posto, trebalo se zaštititi tisućljetno prirodno stanište lunjskih maslina, urediti pristupnu infrastrukturu unutar maslinika te razviti turističko-edukativne sadržaje.

Partner je Turističke zajednice, koja projekt sufinancira sa 10 posto, Grad Novalja sa 15 posto. I sve bi to bilo pohvalno da nije riječ o - nezakonitoj gradnji i samovolji lokalnih čelnika! Osim što su projekt zamislili prema isključivo vlastitom interesu, već od samog početka, jedinica lokalne samouprave, kao investitor, do ostvarenja tog projekta počinila je niz kršenja zakona, što je dovelo do zabrane gradnje. Država je svojom sporošću i ignorantskim stavom prema kršitelju zakona pridonijela tome da se novac Europske unije rasipa nezakonito.

>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 22

  • zagi29 16.04.2013.

    Ima li u ovoj zemlji barem nešto pošteno i korektno?

  • 16.04.2013.

    Dabo bi naplaćivao turistima gledanje maslina za 1,55 Eura, povukavši 500.000 eura iz EU za uređenje nekoliko stazica i gradnju recepcije. Zar to nije poljoprivredno zemljište sa zabranom gradnje i drugačijom namjenom u prostornom planu? Što je slijedeće: Lunjski Rave Party?

  • PuKi1 16.04.2013.

    I onda ćemo se čuditi kad nas ubuduće EU odhebe za novce za razne projekte...

Komentiraj...
Vidi sve komentare