To je to što me zanima!

Mijić: 'Prije će se Sunce početi okretati oko Zemlje nego što će se Slavonija okrenuti ljevici'

Politički komentarori dotakli su se i 'sukoba' Olega Butkovića i Milanovića, a smatraju da u cijeloj priči profitira Butković koji je postao zvijezda
Vidi originalni članak

Političke preferencije u 4. i 5. izbornoj jedinici, odnosno Slavoniji komentirali su Mate Mijić politički analitičar i stručnjak za odnose s javnosti Krešimir Macan. Rezultati istraživanja nisu ih iznenadili, stav Slavonaca je jasan. 

- Prije će se Sunce početi okretati oko Zemlje nego što će se Slavonija okrenuti ljevici. Tu je stvar jasna, u plodnoj ravnici je žetva mandata za desnicu. Mislim da se sve tri desne liste ovdje mogu nadati mandatima. Tu ljevica nema što tražiti - smatra Mijić.

IZBORI SU SVE BLIŽE Objavili rezultate istraživanja za još tri izborne jedinice: Evo kako stoje HDZ, SDP i ostali

Upitani su da li je građane uopće zainteresirala kampanja u kojoj ima elemente presedana. Stručnjaci nisu baš oduševljeni kampanjama političkih opcija.

- Imamo dojam da je HDZ uspio umrtviti kampanju, da Zoran Milanović nije imao plan B za zadnji tjedan kampanje. Po prethodnim izbornim anketama, polovina neodlučnih odluči u zadnjem tjednu. Zadnji tjedan je prilično miran. Svi su krenuli s reklamama, bombardiraju nas. Svi zajedno dnevno potroše 20 tisuća eura što je velik iznos. To su prije bili budžeti za tjedan dana. Iskaču nam na svaku uglu, ali svi iskaču. Nema velike razlike. Pet opcija koje mogu dobiti mandate su jako prisutne, jako rade. Sad, vidjet ćemo kakvo će izvlačenje imati u srijedu - rekao je Macan dok se Mijić složio s njim da Milanović nije imao plan B.

ČETIRI DANA DO IZBORA Domovinski pokret na plakat je stavio Pupovca i Plenkovića

- Pitanje je koji je plan uopće imao SDP. Rijeke pravde imaju dosta neinspirativnu kampanju, nije mobilizirajuća, pro forme je. Neka Milanović odradi, a mi malo šetamo - zaključuje Mijić za RTL.

Dotakli su se i 'sukoba' Olega Butkovića i Milanovića, a smatraju da u cijeloj priči profitira Butković koji je postao zvijezda.

- Umjesto da imamo sučeljavanje Milanović-Plenković, imamo priču o kravici. Kravica je postala zvijezda. To je postala tema, ali nije bitno za birače. Plenković vrlo lukavo odbija sučeljavanje s nekim tko nije premijerski kandidat. Tako dodatno smiruje kampanju, nema dodatnih uvreda na njegov račun, prozivanja, rasprave - zaključuje Macan.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • TVP 14.04.2024.

    Što jadnije to ce svi biti zadovoljniji….super..

  • adolf-dida 14.04.2024.

    Nikada nisam glasao za hdz nit za sdp ali sada ću glas dati hdz-u i nije nas sramota što smo uz desnicu. 

  • lepi boro 14.04.2024.

    Ljudi moji ja sam Slavonac ali me sramota da Slavonija stoji uz HDZ.isterali nas iz Slavonije opustošili izginuli roditelji djeca a glasaju za HDZ kojima je Pupovac podpredcijednik. Sramota zalosno od cijele slavonije

Komentiraj...
Vidi sve komentare