To je to što me zanima!

Macron stigao u Izrael: 'Niste sami u borbi protiv terorizma'

Macronovi savjetnici rekli su da, osim pokazivanja solidarnosti s Izraelom, Macron želi dati "što operativnije prijedloge" da se spriječi eskalacija, oslobode taoci, zajamči sigurnost
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obećao je da neće ostaviti Izrael izoliran u njegovoj borbi protiv islamističkih militanata, ali je upozorio na rizike od regionalnog sukoba nakon dolaska u Izrael u utorak.

KATARSKI EMIR: 'Izraelu se ne smije dati zeleno svjetlo za bezuvjetno ubijanje'

Nakon sastanka s obiteljima francuskih žrtava u zračnoj luci u Tel Avivu, Macron je predsjedniku Isaacu Herzogu u Jeruzalemu rekao da Francuska stoji "rame uz rame" s Izraelom i da bi prvi cilj trebao biti oslobađanje talaca u Gazi.

- Želim da budete sigurni da niste ostavljeni sami u ovom ratu protiv terorizma. Naša je dužnost boriti se protiv terorizma, potpuno jasno i bez širenja sukoba - rekao je Macron.

IDF OBJAVIO SNIMKE VIDEO Izrael bombardira Gazu: 'Napali smo 400 ciljeva, ubili više Hamasovih zapovjednika'

Macronovi savjetnici rekli su da, osim pokazivanja solidarnosti s Izraelom, Macron želi dati "što operativnije prijedloge" da se spriječi eskalacija, oslobode taoci, zajamči sigurnost Izraela te da se radi na rješenju s dvije države.

Odbivši elaborirati koji bi to prijedlozi mogli biti, Macronov savjetnik rekao je samo da postoje stvari koje se mogu učiniti kako se Izrael ne bi osjećao sam u svojoj borbi protiv terorizma.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nJoy 24.10.2023.

    "Francuski predsjednik Emmanuel Macron obećao je da neće ostaviti Izrael izoliran u njegovoj borbi protiv islamističkih militanata". Da izoliran.. Naoruzali ih do zuba i naslikali dva nosača aviona isti tren kad je počeo sukob.

  • kokolo1704 24.10.2023.

    Evo sad i Macron na strani Izraela. Svi politicari daju podrsku Izraelu, pa napast ce nas sve skupa, cijelu Europu.

  • Pastafaristia 24.10.2023.

    Znači, raketiranje Sirije, Libanona, greškica s Egiptom - nije širenje sukoba.Ako iskoriste toliko citirano "pravo na obranu" biti će širenje sukoba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare