To je to što me zanima!

Maćuhice ostale nedirnute, prosvjednici ipak odustali

Prosvjednici su pokušali ući u Hrvatsku i ukloniti žardinjere na Jorasovu ilegalnom putu. U tome su ih spriječili policajci. Jorasa je pratilo 200 pristaša
Vidi originalni članak

Iako je 40-ak najupornijih prosvjednika najavljivalo da će ostati prespavati na granici, ipak su se nešto iza ponoći povukli i otišli svojim kućama. Od Marjana Podobnika dobili su u subotu navečer nalog da obiteljima jave da im donesu vreće za spavanje.Policija je rekla kako je promet iza dva sata poslije ponoći ponovno uspostavljen nakon što je 13 sati bio u prekidu. Na granici je mirno, a maćuhice su netaknute. Samozvani „bojovnik“ za slovensku južnu granicu Joško Joras (58) iz Mlini pokraj Plovanije nešto iza podneva u subotu na samom graničnom prijelazu upriličio je još jedan igrokaz pri pokušaju micanja betonskih žardinjera koje mu priječe ilegalan put do kuće u Hrvatskoj. Pratilo ga je 200-tinjak Slovenaca koji su sa zastavama Slovenije i Europske unije pokušali ući u Hrvatsku. Tik ispred žardinjera prosvjednike je zaustavilo više desetaka hrvatskih policajaca. Na granicu je pristigao i MUP-ov načelnik za granicu Nikola Milina koji je vodio policijsku akciju oko Jorasa u koju su bili uključeni i specijalci iz Zagreba. Imali su jasnu zapovijed: ne dozvoliti Jorasu niti da se približi žardinjerama s cvijećem. Žardinjere su još prije nekoliko godina postavili hrvatski policajci kako bi Jorasa koji ne priznaje hrvatski suverenitet prisilili na posluh da u Hrvatsku na putu do svoje kuće kao i svi drugi ulazi preko graničnog prijelaza. Jorasovom naumu zdušno pomaže piranski sud koji je nedavno „presudio“ Hrvatskoj da mora ukloniti četiri žardinjere koje se nalaze na teritoriju Republike Hrvatske.
- Ovdje na ovom se brani granica Slovenije. Ovdje se brani EU – grmio je u megafon razjareni Podobnik. Slovenski prosvjednici među kojima je bilo i onih sa naci-tetovažama u jednom momentu su gotovo probili policijski kordon hrvatske policije. U naguravanju bilo je i potrgane odjeće.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • gljivaludara 28.04.2008.

    Slovenci, smatrate se kulturnim narodom i boljim od svih iz bivse juge. Odakle vam onda ovakve ( i ostale ucestale) primitivne ideja? Niste li vi ti koji su uporno trazili zatvarnaje, unistavanje i ogradivanje iligalnih prijelaza na hrvatsko-slovenskoj granici? Znate kolika vam je drzava i gdje su vam granice. Hrvatski politicari. do kad mislite biti slovenski otirac ( a cesto i europski)??? Lijepo je netko napisao ovdje koji je zakon i procedura za iligalan prijelaz granice. Je li to tocno ili ne nije vazno. Vazno je vec jednom pokazati da se provokacije nece tolerirati.

  • Inkoba 28.04.2008.

    opomena ti si ocigledno bojler sam od sebe. drugo ako se ovako nastavi sa Slovencima zajebavat, Slovenija ce blokirat Hrvatskoj ulaz u EU pa ce te zivjet komad na dan.

  • opomena 27.04.2008.

    Jebote, svih deset slovenaca (cijela slovenija) pred tjedan dana usli u EU i odjednom su toliko puni sebe da to nije normalno. Koji ste si vi k umislili? Halo... spustite se na zemlju vec jednom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare