To je to što me zanima!

Crkvu u Žažini u kojoj je stradao orguljaš obnovit će Mađarska

Državni tajnik Miklós upoznao je mons. Cvitkušića sa željom Mađarske Vlade da ublaži stradanja Hrvatskog naroda i pomogne ovom stradalom kraju konkretnim stvarima
Vidi originalni članak

U srijedu su se u Sisku sastali generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić i državni tajnik za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Republike Mađarske Miklós Soltésza te veleposlanik Mađarske u RH Csabo Demcsáko.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Našli su se ispred srušene crkve sv. Nikole i Vida u Žažini. 

Na početku su se svi zajedno pomolili za stradale u potresu, a osobito za orguljaša Stanka Zeca koji je poginuo u toj crkvi, piše na stranicama Biskupije Sisak.

Državni tajnik Miklós upoznao je mons. Cvitkušića sa željom Mađarske Vlade da ublaži stradanja Hrvatskog naroda i pomogne ovom stradalom kraju konkretnim stvarima. Točnije, odluka je Mađarske da izgradi jednu srušenu školu te jednu crkvu, a za to su odabrali upravo crkvu sv. Nikole i Vida u Žažini.

DUMBOVIĆ: 'Ako je netko kriv za propuste u obnovi, mora za to odgovarati'

Mons. Cvitkušić prenio je gostima pozdrave sisačkog biskupa Vlade Košića te izrazio neizmjernu zahvalnost čitave biskupije, a osobito ove male župe, na ovom velikom daru

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Emilijan Banovac 14.01.2021.

    HVALA MAĐARIMA.

  • Dario123455677 14.01.2021.

    Ljepa gesta Mađarske,. köszönöm

  • Ekscem 14.01.2021.

    Starački domovi ne trebaju hrvatskoj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare