To je to što me zanima!

Mafalani od Hrvatske dobiva 140.000 kuna zbog brutalnosti

U tužbi je naznačeno, a sud je u presudi i potvrdio, da su pripadnici ATJ koji su 29. listopda 2008. oko šest sati upali u Malafanijev stan primijenili prekomjernu silu
Vidi originalni članak

Zbog policijske brutalnosti prilikom uhićenja Amiru Mafalaniju, osuđenom na 16 godina zatvora zbog sudjelovanja u atentata na Ivu Pukanića i Niku Franjića u listopadu 2008. godine, Hrvatska mora platiti oko 140.000 kuna odštete, piše Telegram.

Takvu presudu donio je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu kojem je tužbu u Mafalanijevo ime podnijela odvjetnica Lidija Horvat.

U tužbi je naznačeno, a sud je u presudi i potvrdio, da su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko koji su 29. listopda 2008. godine oko šest sati ujutro upali u Malafanijev stan primijenili prekomjernu silu.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • budalajlama 21.07.2015.

    Je li možda on upotrijebio prekomjernu silu kad je umjesto jednog ubio dvojicu?Kako je uopće došao do tog suda za ljudska prava ako su mu prava povrijeđena?Koja su to mjerila na tom sudu to nije normalno, umjesto da zločincima uskrate i najnužnija prava(čak i disanje samo na jednu rupu u nosu)

  • bbbdado 21.07.2015.

    To nema nikakvog smisla

  • Gatsby 21.07.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare