To je to što me zanima!

Mafalanija i tvrtku Sigrad sud je proglasio krivima za prevaru

Danijel Bjelkanović i Amir Mafalani osuđeni su na zatvorsku kaznu od godine dana, dok je Sigrad dužan platiti kaznu od 20.000 kuna zbog prevare u poslovanju
Vidi originalni članak

Danijel Bjelkanović, Amir Mafalani i trgovačko društvo Sigrad d.o.o. iz Zagreba u ponedjeljak su na bjelovarskom Općinskom sudu proglašeni krivima zbog prijevare u gospodarskom poslovanju te su nepravomoćno osuđeni. Bjelkanović i Mafalani osuđeni su na zatvorsku kaznu od godine dana, dok je Sigrad dužan platiti kaznu od 20.000 kuna. 

Sud ih je proglasio krivima jer su tijekom 2008. godine od bjelovarske tvrtke Nacional u dva navrata podignuli raznih ulja i maziva u iznosu od 117.576 kuna kako bi tvrtki Sigrad pribavili veću nepripadnu materijalnu dobit. Mafalani se predstavio kao Damir Jelić, komercijalist Sigrada, dok je Bjelkanović, kako bi predstavnika Nacionala uvjerio da će preuzeta roba biti plaćena, potpisao bianco zadužnicu na 100 000 kuna.

Nakon te izdana je još jedna zadužnica na 100.000 kuna. Kako na žiroračunu u trenutku dospijeća plaćanja nije bilo novca Nacional je oštećen za 117.576 kuna. Pored novčane kazne Sigrad je dužan nadoknaditi i štetu Nacionalu u iznosu od 117.576 kuna u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude. Tvrtka Nacional je u vlasništvu, Željka Maletića predsjednika Gradskog vijeća Grada Bjelovara i prvog čovjeka Rukometnog kluba Bjelovar.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nekavisipedro 29.11.2011.

    Oba su dobila po godinu dana s tim da je Bjelkanović bio odgovorna osoba. Ako ste bili u sudnici mogli ste se uvjeriti koja je to bila sprdačina od suđenja i na temelju čega se konkretno Mafalanija osudilo. Prateći sve slučajeve vezane uz Mafalanija i gospodarski kriminal nameće se isti zaključak - možete biti sigurni da će on biti osuđen (na temelju prijava po službenoj dužnosti - oštećene tvrtke ga nisu tužile)!

  • lang 29.11.2011.

    ovo će bit kao i u onoj aferi "mala kuća". Srećko Ferenčak i Petar Trurković i ekipa male kuće oštetili su Zg za milijun kuna, Iako su osuđeni na god dana zatvora nitko od njih ne izdržava kaznu a Malu kuću sada Mali dom nitko iz grada i ministarstva ne nadzire. oni to debelo koriste, skraćuju radno vrijeme, ne rade cijelo ljeto, naplaćuju "preglede" kao da su privatnici a ne gradska ustanova u sustavu soc. skbri, otkazuju djeci terapije bez objašnjenja ..

  • tulipanjorgovan 29.11.2011.

    Ma ne bi on odgovara da je 10 000 uplatija u hdz-ovu kampanju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare