To je to što me zanima!

Mafijaš s putovnicom RH kriv je za krizu s plinom?

Semjon Mogiljević dobio je državljanstvo Hrvatske zbog posebnih zasluga. Navodno je vlasnik tvrtke preko koje Rusija prodaje plin Europi i Ukrajini
Vidi originalni članak

Rusija preko misteriozne tvrtke RosUkrEnego prodaje plin Europi i Ukrajini. Već se nekoliko godina nagađa da je u taj posao umiješana i mafija povezana s političkim krugovima dviju zemalja. Kako piše Slobodna Dalmacija, Rus Semjon Mogiljević navodno je vlasnik spomenute tvrtke. Zbog posebnih zasluga dobio je i hrvatsko državljanstvo. Početkom 2005. tadašnji šef ukrajinske protuobavještajne službe Oleksandr Turčinov izjavio je da ima dokaze da je Mogiljevič vlasnik kompanije RosUkrEnergo, a moskovski je dnevnik Komersan' tvrdio da je sudjelovao i u pregovorima o cijenama isporuka za 2006. godinu. Policija je Mogiljevića uhitila prije godinu dana u Moskvi zbog utaje poreza. Mogiljević je u trenutku uhićenja imao kod sebe i hrvatsku putovnicu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Gatsby 10.01.2009.

    RosUkrEnego nije misteriozna firma već \"regularna\" firma registrirana u Švicarskoj. Dotična firma posreduje u \"prodaji\" plina Ukrajini i ima monopol u tome. Bivša premijerka Julija Timošenko je učestvovala u formiranju te kompanije zajedno sa ruskim mafijašama i do dana današnjeg drži monopolistički položaj stečen korupcijom naravno. Dotična gospođa je učestvovala i u krađi ruskog plina koji su prodavali Europi. Mogiljević ima najmanje 5 putovnica i glavna je osoba za korumpiranje vladinih dužnosnika po istočnoj te dijelom zapadne Europe. Ovih dana bi trebao biti uhićen t.j. stavljen na interpolovoj potjernici !

  • pinjola 10.01.2009.

    O majku mu njegovu.......

  • susjed 10.01.2009.

    Malo nas je,al nas ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare