To je to što me zanima!

Mafijaški obračun: Zecu raznijeli glavu snajperom

Snajperskim hicem likvidirali su Davora Zečevića Zeca (40), dečka s Knežije. Jedini svjedoci, Ivana Šikić i Boško Balaban, nikog nisu vidjeli u šumi
Vidi originalni članak

Nekoliko dana prije Božića, 21. prosinca, Davor Zečević Zec (40) trebao je napustiti kaznionicu u Lepoglavi. Služio je devetogodišnju kaznu zbog preprodaje droge. U subotu je izašao na svoj posljednji slobodni vikend prije konačnog izlaska iz zatvora. I prethodne je slobodne vikende provodio kod svoje dugogodišnje djevojke Ivane Šikić, novinarke HTV-a. Tako je bilo i ove subote. No likvidirali su ga. Pred Ivaninim očima...

NETKO GA NIJE ŽELIO VIDJETI VAN REŠETAKA
Davorinu Zečeviću Zecu sudili su kao članu tzv. zločinačke organizacije. Dečko s Knežije bio je glavni osumnjičenik za ubojstvo Ivana Šakote 1997., a teretilo ga se i za ubojstvo Željka Šobota 1999. Ubojstva mu nisu dokazali pa su ga za ta kaznena djela oslobodili. Dokaza je bilo tek za preprodaju droge.
Policija nimalo ne dvoji. Subotnje ubojstvo bilo je naručeno i profesionalno. Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da ga je usmrtio jedan snajperski hitac. Oko 21 sat Zec je s djevojkom Ivanom izašao iz stana u Remetskom Kamenjaku, elitnom kvartu zagrebačkih Remeta. Planirali su otići na večeru. Iz obližnje šume, dok su ulazili u automobil, Ivana je samo vidjela bljesak i čula prasak.
- Umro mi je na rukama, bez pola glave... - kratko je izjavila potresena Ivana Šikić.
Pet metara niže iz stana se spustio i nogometaš Boško Balaban.
- Pretpostavljamo da je ubojica pucao sa stotinjak metara udaljenosti. S obzirom na to da mu je glava potpuno raznesena, vjerojatno je riječ o snajperu maloga kalibra, ali tzv. brzog metka - doznali smo u policijikoja zasad nije pronašla čahuru.
Balističari tek trebaju utvrditi koja je bila putanja i s kojeg je mjesta ubojica pucao. Vjerojatno iz šume, no ni Iva ni Balaban nisu nikog ni vidjeli ni čuli. Istražitelji sumnjaju da netko nije želio da Zec izađe na slobodu.

BALABANI U STRAHU
Ivana je jako potresena, nije u stanju razgovarati ni s kim. Strašno, rekla je prijateljica Ivane Šikić, djevojke ubijenog Zečevića. Mafijaškim obračunom šokirana je i obitelj nogometaša Boška Balabana.
- Čula sam pucanj pod prozorom. U strahu smo i svi su potreseni jer imamo petogodišnju curicu i bebu u kući - komentirala je u nevjerici majka Ive Balaban, gospođa Radić.

VIŠE O UBOJSTVU DAVORA ZEČEVIĆA PROČITAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 33

  • chacho 03.12.2007.

    Nije to zločinačka organizacija, rekli na sudu da to u HR ne postoji, to su poduzetnici...

  • chacho 03.12.2007.

    a ima žena koje vole poduzetne

  • Luka_Zg 03.12.2007.

    Nije u pitanju lova, dobro je ali tu je i moc koju furaju takvi tipovi, oni siu bahati, ali galantni, oni nisu sonje i to je ono sto zene pali, barem vecinu njih ili one koje se krebcu u tim krugovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare