To je to što me zanima!

Magarac Đuro pobjednik utrke, za fairplay nagrađen je Munja

Prva utrka magaraca, nazvana Grand Prix Koprivnica,  izazvala je velik interes građana. Svi su htjeli vidjeti koji magarac će biti najbrži ili pak najtvrdoglaviji
Vidi originalni članak

Slučajnom prolazniku koji je u subotu prijepodne šetao centrom Koprivnice možda se na tren učinilo da se nalazi u nekom od jadranskih gradova. Prva utrka magaraca, nazvana Grand Prix Koprivnica,  izazvala je velik interes građana. Svi su htjeli vidjeti koji magarac će biti najbrži ili pak najtvrdoglaviji, javlja drava-info.hr.

Natjecalo se dvanaest magaraca, a najbrži među njima bio je Đuro vlasnika Miloša Kičina iz Koprivnice. Drugo mjesto pripalo je magarici Kati vlasnika Darka Božičevića koji je vlasnik i magarice Mare koja je zauzela treće mjesto.

Dodijeljene su nagrade i za fair play koja je pripala Čupku, magarcu vlasnika Vladimira Kadulića, te za najmagarca koju je dobio magarac Munja vlasnika Damira Blažica.

Utrku Grand Prix Koprivnice organizirala je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije kao protest što su njihove manifestacije, za razliku od utrka magaraca na Jadranu, slabo praćene na javnoj televiziji.

- Zadovoljan sam brojem posjetitelja. Cilj nam je bio da na jedan neobičan način privučemo pozornost na turizam u našoj županiji. Nije nam cilj razvijati neku manifestaciju koja će biti tradicionalna i koju ćemo imati svake godine. Ovo je jedan mali performans i marketinški štos i nadam se da će uspjeti. Ako i ne uspije, ljudi su se zabavili i mislim da i s te strane možemo biti zadovoljni - rekao je nakon utrke direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ravnicaslavonije 23.10.2016.

    isti STIPIN brat iz Splita, sto ga Podravci paze i maze

  • Kotrljljan 22.10.2016.

    Ovo je ipak zanimljivije i poštenije od predhodnog članka.

  • StjepanValjak 22.10.2016.

    Kakav sportski događaj utrka Splićana u Koprivnici,a Duje izborija treće misto,ae

Komentiraj...
Vidi sve komentare