To je to što me zanima!

Maja Sever kritizirala i HRT: 'Postoji samo njihova istina. Netko je te genijalce izabrao'

Zoran Milanović jučer je u Splitu kritizirao HRT i novinare, a nakon toga uslijedile su brojne reakcije, pa i sa HRT-a. Nakon što je Maja Sever kritizirala predsjednika, danas je kritizirala i sam vrh televizije
Vidi originalni članak

Nakon što je jučer kritizirala Milanovića kako je upravo on odgovoran za stanje na HRT-u i da se ne bi trebao iskaljivati na novinarima koji su i sami žrtve sustava, Maja Sever danas je kritizirala i samu televiziju. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Facebook statusu je kritizirala HRT da nisu prenijeli reagiranje Sindikata novinara HRT-a, ali ni njenu ni reakciju Aleksandra Stankovića.

- Kako vi, rukovoditelji HRT-a, mislite da se možete pozivati na novinarske slobode kad u istoj vijesti jednostavno prešutite informaciju koju je većina medija ocijenila relevantnom za objavu? - poručila je Sever.

Njen status prenosimo u nastavku

Jesu li vijesti na Moj HRT prenijele stav HND- Hrvatsko Novinarsko Drustvo Sindikat novinara Hrvatske o istupu Zoran Milanović - Predsjednik RH?

Ma, pitam zbog obrane novinarskih sloboda?

Jer većina, vjerojatno svi, mediji objavili su komentar strukovne, sindikalne organizacije ili bar moj i Stankovićev kometar.

Naravno da nisu. Jer postoji samo njihova istina i to ona u kojoj se pozivaju na obranu novinarskih sloboda, ali onda kada te novinarske slobode odgovaraju uredništvu. Kad ne odgovaraju onda ih prešute ili posežu za kaznenim mjerama.

Da budem preciznija: Kako vi, rukovoditelji HRT-a, mislite da se možete pozivati na novinarske slobode kad u istoj vijesti jednostavno prešutite informaciju koju je većina medija ocijenila relevantnom za objavu?

Kako mislite da će se braniti i obraniti javni servis i ideju javnog servisa kada braneći se od napada birate što ćete od reakcija na napade objaviti?

Stvarno genijalci. Ali, ponavljam, netko je te genijalce izabrao i netko šutke promatra kako se urušava javni servis.

OŠTAR ODGOVOR MILANOVIĆA: 'HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku građana servisa HDZ i Plenkovića'

Milanović: Gori ste od Yutela

Podsjetimo, predsjednik Milanović jučer je u Splitu napao novinare HTV-a i kritizirao televiziju te je novinarki rekao da je njen kolega prevarant, kad je htjela postaviti pitanje o gostovanju Zlate Đurđević u Otvorenom. 

- Niste obvezni braniti kolegu po svaku cijenu, ja to ne radim u politici. Jandroković je moj kolega - rekao je.

- To ponašanje je lopovsko, to je lopovluk, dakle osoba dođe u dobroj vjeri - počeo je Milanović prepirku s novinarima tijekom koje je ustvrdio i da “Yutel radi za HDZ” te da je javna televizija sramota te da je korumpirana.

PREDSJEDNIK OPLEO PO NOVINARIMA Maja Sever poručila Milanoviću: 'Spadate u skupinu koja nije osigurala da HRT neovisno radi'

- Ljudi, vi ste plaćenici jedne političke opcije, hrvatski građani to ne podnose - poručio je novinarima HRT-a.

Na opasku da nije u redu da predsjednik RH tako razgovara rekao je: “Budete li solidarni, pojest će vas prve.” “Sad se mi svađamo, natjerali ste me da se svađam”, rekao je, a prepirku zaključio riječima: “Gori ste od Yutela, na Yutelu su bili ljudi koji su vjerovali u glupost, a vi ste korumpirani.”

Nakon reakcije televizije Milanović je nastavio po HRT-u i na Facebooku.

- Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića? Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima - napisao je Milanović. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • franjojelecj412@gmail.com 08.05.2021.

    Koji je to kreten.On bi bio tuzitelj sudac .premijer predsjednik i na kraju mozda i izvrsitelj po svom nahodjenju.Jao sto Hrvatski narod bira boze sacu vaj.Sad smo najgori u regiji i mene je stid svega.Tko je sad na redu da ga ovaj pocne blatiti.Mozda ce to oprati ona pipa sto mu je puknula dok su harale poplave.

  • diego ladonde 07.05.2021.

    Đe naša Hloverka novnarka u našu televiziju? Nu....

  • 07.05.2021.

    Hrt je samo jedan od 420 parafiskalnih nameta koje moramo plaćati. Koristili ili ne, njima je najvažnije da svi plaćaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare