News

Komentari 59

Maja Sever kritizirala i HRT: 'Postoji samo njihova istina. Netko je te genijalce izabrao'

Maja Sever kritizirala i HRT: 'Postoji samo njihova istina. Netko je te genijalce izabrao'

Zoran Milanović jučer je u Splitu kritizirao HRT i novinare, a nakon toga uslijedile su brojne reakcije, pa i sa HRT-a. Nakon što je Maja Sever kritizirala predsjednika, danas je kritizirala i sam vrh televizije

Nakon što je jučer kritizirala Milanovića kako je upravo on odgovoran za stanje na HRT-u i da se ne bi trebao iskaljivati na novinarima koji su i sami žrtve sustava, Maja Sever danas je kritizirala i samu televiziju. 

POGLEDAJTE VIDEO

U Facebook statusu je kritizirala HRT da nisu prenijeli reagiranje Sindikata novinara HRT-a, ali ni njenu ni reakciju Aleksandra Stankovića.

- Kako vi, rukovoditelji HRT-a, mislite da se možete pozivati na novinarske slobode kad u istoj vijesti jednostavno prešutite informaciju koju je većina medija ocijenila relevantnom za objavu? - poručila je Sever.

Njen status prenosimo u nastavku

Jesu li vijesti na Moj HRT prenijele stav HND- Hrvatsko Novinarsko Drustvo Sindikat novinara Hrvatske o istupu Zoran Milanović - Predsjednik RH?

Ma, pitam zbog obrane novinarskih sloboda?

Jer većina, vjerojatno svi, mediji objavili su komentar strukovne, sindikalne organizacije ili bar moj i Stankovićev kometar.

Naravno da nisu. Jer postoji samo njihova istina i to ona u kojoj se pozivaju na obranu novinarskih sloboda, ali onda kada te novinarske slobode odgovaraju uredništvu. Kad ne odgovaraju onda ih prešute ili posežu za kaznenim mjerama.

Da budem preciznija: Kako vi, rukovoditelji HRT-a, mislite da se možete pozivati na novinarske slobode kad u istoj vijesti jednostavno prešutite informaciju koju je većina medija ocijenila relevantnom za objavu?

Kako mislite da će se braniti i obraniti javni servis i ideju javnog servisa kada braneći se od napada birate što ćete od reakcija na napade objaviti?

Stvarno genijalci. Ali, ponavljam, netko je te genijalce izabrao i netko šutke promatra kako se urušava javni servis.

Milanović: Gori ste od Yutela

Ogulin: Predsjednik Milanović ponovno udario po premijeru Plenkoviću

Podsjetimo, predsjednik Milanović jučer je u Splitu napao novinare HTV-a i kritizirao televiziju te je novinarki rekao da je njen kolega prevarant, kad je htjela postaviti pitanje o gostovanju Zlate Đurđević u Otvorenom. 

- Niste obvezni braniti kolegu po svaku cijenu, ja to ne radim u politici. Jandroković je moj kolega - rekao je.

- To ponašanje je lopovsko, to je lopovluk, dakle osoba dođe u dobroj vjeri - počeo je Milanović prepirku s novinarima tijekom koje je ustvrdio i da “Yutel radi za HDZ” te da je javna televizija sramota te da je korumpirana.

- Ljudi, vi ste plaćenici jedne političke opcije, hrvatski građani to ne podnose - poručio je novinarima HRT-a.

Na opasku da nije u redu da predsjednik RH tako razgovara rekao je: “Budete li solidarni, pojest će vas prve.” “Sad se mi svađamo, natjerali ste me da se svađam”, rekao je, a prepirku zaključio riječima: “Gori ste od Yutela, na Yutelu su bili ljudi koji su vjerovali u glupost, a vi ste korumpirani.”

Nakon reakcije televizije Milanović je nastavio po HRT-u i na Facebooku.

- Koju to moć ja imam, osim javne riječi kojom ukazujem da je HRT postao obiteljsko politički kombinat koji o trošku svih građana servisira HDZ i Plenkovića? Nije to moć, već istina, ona riječ koju HRT-ovi poslušnici redovito izbacuju iz programa po želji uređivačke politike središnjice. I još se usude zucnuti o novinarskim slobodama, ti isti nepotpisani „ravnatelji“ koji svoje novinare progone po sudovima nakon što su kvalitetne ili potjerali konkurenciji ili ušutkali. Ne bojte se, ravnatelji kombinata s Prisavlja, proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima - napisao je Milanović. 

Najčitaniji članci