To je to što me zanima!

Majci četvero djece oduzeli kuću, sad mora u zatvor...

Kristina Anđel izgubila je kuću zbog tuđeg duga u iznosu tadašnjih 24.000 DM. Zbog nepoštivanja suda dobila je kaznu koju ne može platiti
Vidi originalni članak

Nisam sudu donijela popis imovine pa je sutkinja zaključila da ne poštujem sud i kaznila me sa 2000 kuna. Imam samo četvero djece i plaću od 2100 kuna. Sve ostalo su mi već uzeli pa kaznu nisam platila. Sad moram u zatvor na 12 dana. Imovine nemam. Sutkinji sam rekla da jedino imam svoju djecu, kaže Kristina Anđel (36) iz Varaždinskih Toplica. Kristinin otac je 1996. godine bio jamac za kredit u iznosu tadašnjih 24.000 DM. Otac je 2001. preminuo, a Kristina je s rješenjem o nasljeđivanju naslijedila očev dug. Banka Kovanica preuzela je kuću u kojoj stanuju s djecom. Može je otkupiti za 200.000 kuna. U pokušaju da vrati kuću zaradila je 12 dana iza rešetaka. Boji se da će zbog toga ostati bez posla u trgovini.
- Morat ću podići kredit da otkupim kuću kako bi djeca i ja imali gdje živjeti. No ne mogu dobiti dovoljno - kaže Kristina. Na djecu će 12 dana paziti najstarija kći, koja ima 19 godina.

'ČUVAT ĆE IH STARIJA KĆI'
Centar za socijalnu skrb došao je na poziv policije. Htjeli su djecu odvesti kod udomitelja dok im je majka u zatvoru.
- Najstarija kći se može brinuti o mlađim sestrama i bratu, no onda neće 12 dana moći ići u školu - kaže Kristina. Kći Ivana (19) je učenica gimnazije u Varaždinu.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • mata1 21.12.2008.

    stvarno preslo sve granice. da nema neke pomoci od strane drzave ili policije ili te banke ili bilo koga mocnog poduzeca da kaze ok tih posrani 12 tisuca € ce mo vratiti dug i jos je manje valjda je nesta isplacivano.pa rec ok zivi i vracaj koliko mozes .samo da neuzme onaj koji najvise oce pobrat korist.cuj sad odkupi kucu daj 200 tisuca kuna .pljunem na taj regirung i da nekazem na koga.blokirat ce nas svi ne samo slovenci.

  • HUMI 29.11.2008.

    Jalest ne budalesaj .Policajci samo rade svoj posa .da oni odbiju otići na intervenciju dobiju otkaz.Misliš da je policajcu lako to raditi.Nemaš pojma kako policajac ponekad dođe kući frustriran tuđim problemima.Da ne spominjem kakav je osjećaj kada ga narkoman pljune ili dođe krvav kući pa se misliš čija je to krv ,što se desilo?????\'\'\'\'\'\'Molim više poštovanja prema policiji.Dok vi spavate moj muž radi i možda baš vaše dite spašava od huligana.Ta plaća hrani moju dicu i plaća moje kredite!!

  • jalest 29.11.2008.

    sramota treba svu policiju zamrznit i pustit da umru od leda

Komentiraj...
Vidi sve komentare