To je to što me zanima!

Majci su ukinuli pravo na stanku za dojenje dijeteta

Anonimna majka se šest mjeseci nakon porođaja vratila na posao. Odlučila je iskoristiti pravo na stanku od dva sata za dojenje djeteta
Vidi originalni članak

Žena se nakon šest mjeseci poslije porođaja vratila na posao. S obzirom na zakonsko pravo, odlučila se koristiti dvosatnom stankom za dojenje svoga dijeteta. No umjesto podrške, majka je naišla na ruganje i vrijeđanje kolega s posla.
- Rugali su mi se svi, a većinom su to bile žene - priča žena. Njezin je suprug s oba njihova djeteta ostao drugih šest mjeseci na porodiljnom.
- Govorili su mi da sam loša majka i da se igram pravima uime djece. Nakon dva mjeseca su mi ukinuli stanku za dojenje, a svi su to dočekali sa oduševljenjem - ispričala je majka koja je željela ostati anonimna. Stanku za dojenje ukinuo joj je HZZO jer se njezin suprug već koristio pravom na rodiljski za to dijete, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mimi6 06.03.2009.

    komentar na svi smo doma, bez obzira otišla ona popit kavu ili pošla podojit dijete to je njeno pravo dva sata do djetetove godine dana , ako je žena pristala na puno radno vrijeme. majke koje su se vratile radit nakon 6 mj sigurno to ne rade iz zabave nego su prisiljene radi sredstava , jer se ne može preživit. svaka majka dobro razmisli prije takve bolne odluke..

  • tajnamoja 06.03.2009.

    Tko nije imao bebu, ni ne zna kakvi su to osjećaji u majci. A pogotovo žene koje nisu dojile. Da ne spominjemo mlijeko koje curi kroz majicu ako se dijete ne nahrani na vrijeme. Kad se se sjetim svih muka, mišljenja sam da je bolje za gospođu da je ostala kod kuće kad već dijete sisa (kad nije prešla na dohranu)

  • koka 30 06.03.2009.

    ja nevjerujem da bi to majke iskoristavale da bi smignule sa posla......zivim u njemackoj i ovdje zena odluci hoce li ostat kuci 1 ili 3 god....ako odluci jednu onda joj je veci porodiljni i zena dobije 60 % od svoje place a ako 3 god onda je malo nizi ali duze traje,uz to svako dijete dobije djecji dopl. do svoje 18 god kojeg su sada povecali sa 150 na 170 eur

Komentiraj...
Vidi sve komentare