To je to što me zanima!

Majka hrabrost: Spasila je bebu iz ratnog Sarajeva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako siromašna, Ivanka je svaki mjesec darovala krv da dobije pakete s mlijekom nužnim za rast i razvoj Elvisa, koji danas ide u srednju školu...
Vidi originalni članak

Ulice Sarajeva tog 16. listopada 1993. zasipale su granate. Ivanka Šućur (59), podrijetlom Hrvatica, izašla je na ulicu do crpke po vodu. Pala je još jedna granata. Potrčala je do zgrade prema prostoru Turist biroa tražeći zaklon i odjednom začula dječji plač.
- Ušla sam u prostoriju i na podu u prljavštini vidjela dijete koje je pokušavalo dohvatiti komad polomljenog stakla. “Ne to dirati!”, upozorila sam ga, a on me poslušao, pritrčao mi i tako me snažno zagrlio da ga nisam mogla odvojiti od sebe - priča Ivanka.
Uzela je dječaka u naručje i odnijela na policiju misleći kako će mu ondje pronaći roditelje. Međutim, i policija i socijalne službe rekli su joj kako dječačića nitko ne traži. Donijela ga je kući. Dijete je trebalo presvući i tada je među njegovim stvarima pronašla ceduljicu. Na njoj je pisalo da se dječak zove Elvis Salkanović, rođen je 9. siječnja 1992. u Čapljini te da mu je majka umrla, a otac Ahmet pobjegao.
- Vjerujem u sudbinu. I vjerujem da je bilo suđeno da toga dana nađem ja njega i on nađe mene - govori nam pokazujući Elvisovu odjeću i bočice, koje i danas ponosno čuva u posebnoj  metalnoj kutijici. Elvis danas ima 17 godina i Ivanka mu je jedina majka koju poznaje. Ide u grafičku školu i želi postati web dizajner.

IVANKU NAJVIŠE RADUJE ŠTO ĆE SUSRESTI PREDSJEDNIKA
Ivanka Šućur ima dvije kćeri - Zvjezdanu i Sretenku te sina Gorana. Posebno se raduje dodjeli nagrade Ponos Hrvatske u zagrebačkom HNK 6. prosinca.
- Željela bih u Zagrebu susresti predsjednika Stipu Mesića i poljubiti ga - otkrila je uz smiješak. Ove godine je zbog velike humanosti već dobila nagradu Duško Kondor.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • xxdjolexx 12.11.2009.

    Tuzna prica sa sretnim krajem....kako divnih ljudi jos ima....od srca puno srece svima zajedno!!!!!

  • palača 12.11.2009.

    cuo sam da mu je rekla da nek ide u dzamiju ako zeli,jer je to njegovo podrijetlo,svaka cast,malo je takvih u sarajevu,sve su zavadili a hrvati su otisli svi skoro

  • palača 12.11.2009.

    svaka cast gospođo,briznost i ljubav ne pita za nacionalnost,to su politicari u ratu izmislili da zavade ljude i trguju,potrose oruzje,tuzno.cuo sam da je alija tada u sarajevu kroz tunel pustao iz sarajeva opkoljenog samo one koji su imali are,prvo su pustili sarajevske zidove,kojih je bilo puno tamo.mladicu zelim lijepu buducnost

Komentiraj...
Vidi sve komentare