To je to što me zanima!

Majka je se bojala: Djevojčici su s leđa uklonili treću nogu

Zbog uda viška roditelji su malenu zvali Ganesh, prema hindu bogu koji je prikazan sa glavom slona i četiri ruke. Liječnici koji su je operirali nisu vidjeli takav slučaj 50 godina
Vidi originalni članak

Dvogodišnja Varsha Sena iz Indije rodila se s trećom nogom koja joj je rasla iz kralježnice na lijevoj strani leđa. Vareshina majka Komal (24) bojala se svoje kćeri kad ju je rodila. 

- Bojala sam se kad sam prvi put vidjela svoju kćer - kazala je. 

Zbog uda viška roditelji su malenu Vareshu zvali Ganesh, prema hindu bogu koji je prikazan sa glavom slona i četiri ruke. 

Djevojčica je patila od rijetkog stanja, polimelije, koje pogađa jednu od milijun osoba koje se rode s više od četiri uda. Liječnici u bolnici Govind Ballabh Pant u Delhiju uspješno su amputirali ekstremitet viška. 

- Nismo vidjeli ovakav slučaj više od 50 godina - rekao je glavni kirurg Daljit Singh

Do polimelije dolazi u utrobi kad je plod u fazi embrija, a stanice se razviju abnormalno. Embrij se počne razvijati kao sijamski blizanci, ali jedan blizanac prestane s razvojem i na djetetu ostanu ostaci - najčešće udovi, piše Daily Mail
 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Stefancic Branko 20.02.2016.

    koliko je praznovjerje i primitivizam prisutno u svijetu tog mi u europi nismo svjesni kod njih je to svaki dan a kod nas nikad ako pratite youtube kanal tamo se moze vidjeti svasta i to bas iz indije !

  • Zeka 20.02.2016.

    Plasi se dijeteta svoga. Koji su to cudaci

  • škver 20.02.2016.

    zaostalih ljudi na svijetu previše! vjerovati da je dijete sa problemima čudovište?! doktori prave čuda a nisu babe vange!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare