To je to što me zanima!

Majka: 'Kada sam ga čula kako plače... htjela sam ga zadaviti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Alen Muhić je protagonist filma Stupica nevidljivog djeteta koji prati priču o potrazi za njegovim biološkim roditeljima. Ratnom silovatelju i majci koja ga je napustila
Vidi originalni članak

Alen Muhić imao je deset godina kada je jedna dječja svađa gotovo razorila njegovu obitelj. Sve do te svađe, Alen je vjerovao da je poput sve druge djece, iz prosječne bosanske obitelji, da se njegov otac zaista zove Muharem, koji je radio kao domar u bolnici u Goraždu, te da je Muharemova supruga Advija zaista njegova majka, a njihove dvije kćeri njegove sestre.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jako se naljutio i počeo vikati na mene: ‘Smeće odvratno, ti si posvojen, tvoja majka te napustila, kopile jedno, četničko kopile. Četničko dijete! Našli su te u kanti za smeće! ’.

Bio sam u šoku, ali i posramljen zbog tih riječi. Udario sam ga još jedan put i počeo trčati prema kuću. Cijelo vrijeme sam plakao”, ispričao je Muhić.

Novinar Stacy Sullivan uspio je doći do Alenove majke, koja nije imala nikakve emocije prema tom djetetu,  a još manje prema njegovom ocu koji ju je, kako je rekla, “povrijedio toliko da se nikada neće oporaviti”.

“Kada sam ga čula da plače, rekla sam doktoru da mi ga donesu. Htjela sam ga zadaviti”, rekla je prava Alenova majka za Newsweek 1996.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 77

  • 26.03.2015.

    Alene svi smo ovdje (na ovaj ili onaj nacin) sa nekom funkcijom i zadacom, nije nam svima namjenjen lijep put ili barem laksi....zato gledaj da ti sebi "napravis" laksi put i budes sretan covjek.zivot ipak moze biti lijep ako to zelimo.zato polako...vrijeme radi za tebe.

  • AntonelaMarević 25.03.2015.

    Alene,ti si čovjek. Zaseban,za sebe. Tvoji roditelji,bilo biološki,bilo posvojitelji. Ne čine tebe kao osobu. Sam biraš što želiš u životu i što od njega možeš učiniti,ako zbilja to hoćeš. -Sve se može,kad se hoće.- Kaže stara izreka. Jedan je život da ga potratiš na prošlost. Ili ljude koji su dio te prošlosti,koju nisu baš učinile lijepom. Nemoj gledati u prošlost nego u budućnost. Nemoj živjeti samo za sutra,za mjesec dana,ili godinu. Zamisli što možeš postići u dalekoj budućnosti. Zamisli nešto što je nemoguće. I pokušaj to ostvariti. Živi za sebe. Za ljubav. Živi za život koji imaš. I iskoristi ga maksimalno. Ti nisi kriv i nikada nećeš i ne možeš biti kriv. Za greške drugih ljudi koje su učinjene prema tebi. Ne možeš promijeniti zlo u ljudima ili zlo koje je njih nagnalo na to. Zato. Živi za sebe i trudi se biti dostojan imena čovjek. Stvori sebi bolju budućnost,u kojoj neće biti tuge,bijesa ni mržnje. Već samo mira,ljubavi i spokoja. Jer možeš. Samo vjeruj u to i vjeruj u sebe. Jednostavno. Vjeruj u bolje sutra. :)

  • IrmaDzinic 25.03.2015.

    dijete nemoze biti zlo...svaki zivot je dar od boga...majku nebi trazila a oca jos manje da sam na njegovom mjestu...zaboravi ih...nisu te bili vrijedni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare