To je to što me zanima!

Majka Radojka: Željko je Zagreb vidio samo na TV-u

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Načelnik Ureda ravnatelj policije rekao je kako je policija imala dovoljno dokaza da kazneno prijavi Željka Milovanovića, sumnjivcag za dva ubojstva
Vidi originalni članak

Ta motoristička kaciga koju su policajci našli bila je prašnjava i godinu dana nije pomaknuta iz kuće. Željku je ostala od staroga motora koji je lani kupio neki mladić - tvrdi Radojka Milovanović, majka najtraženijeg bjegunca na Balkanu kojeg sumnjiče za ubojstvo Ive Pukanića. Iste tvrdnje o motorističkoj kacigi iznio je i Željko Milovanović u pismu koje je poslao listu Press.
- Ne znam što moj Željko piše, ali ću ono što znam i vama reći. Mladić koji je kupio motocikl imao je svoju kacigu, pa mu Željkova nije trebala. Iz moje kuće policajci su odnijeli još dva bezvezna pištoljčića koje su našli u Opelu, a vlasništvo je mog drugog sina Gorana. Evo auta tu, pred kućom. Našli su još samo moju pušku. Nju godinama imam kako bih se zaštitila, jer uokolo nema ni susjeda - ispričala nam je Radojka, koja još nije vidjela novine. Za priču da je Željko šetao Zagrebom, njegova majka kaže, da ga je vidio samo na televiziji. Belim Manastirom gdje su živjeli Milovanovići, priča se kako Milovanović,a ko je to uistinu on, nije sam napisao pismo. Vjerojatno mu je, kažu, pomogla supruga, nesuđena pravnica ili punica, sudski tumač za srpski jezik. Milovanović, naime, nije završio ni osnovnu školu, pa se svi čude koliko je pismo dobro sročeno.

BOROVEC: GLUPOST JE DA ŽELIMO UBITI MILOVANOVIĆA
Načelnik Ureda ravnatelj policije Krunoslav Borovec izjavio je u srijedu da je hrvatska policija imala dovoljno elemenata za podnošenje kaznene prijave protiv odbjeglog Željka Milovanovića te odbacio tvrdnje iz njegovog navodnog pisma da ga policija ne želi uhititi, već likvidirati kako bi skrila prave ubojice.
- Temeljem te prijave sud je raspisao međunarodnu tjeralicu i aktivnosti hrvatske policije, ali i policija BiH i Srbije, usmjerene su na njegovo pronalaženje, uhićenje i privođenje na sud, gdje će se utvrđivati težina pojednih dokaza koji ga terete - rekao je Borovec. Kazao je i da je upitna vjerodostojnost pisma u kojemu autor tvrdi da u vrijeme ubojstva nije bio u Zagrebu te da ne postoji nijedan materijalni dokaz koji ga može dovesti u vezu sa zločinom. Za Milovanovićevu izjavu kako su policajci dobili nalog da ga ubiju, Borovec kaže da je to 'notorna glupost'. Milovanovića policija sumnjiči za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Već je mjesec dana u bijegu. U srijedu je poslao pismo srpskom Pressu u kojem niječe krivnju za ubojstva.

POLICIJA ZAPLIJENILA MILOVANOVIĆEVO PISMO
Vlasti Republike Srpske (RS) dostavit će hrvatskoj policiji pismo i ostali dokazni materijal zaplijenjen u redakciji Press-a.
- Oduzeti materijal bit će proslijeđen Specijalnom tužiteljstvu RS-a da se utvrdi vjerodostojnost pisma koje će najvjerojatnije biti dostavljeno na vještačenje Kriminalističko-tehničkom centru hrvatskog MUP-a - rekao je za medije u Banjoj Luci policijski inspektor u Specijalnome odjelu MUP-a RS-a Goga Davidović.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Wolfer 27.11.2008.

    ma seru svi politicari i policajci jebem ih ......... tako treba sto je mrtav Pukanić,a moze sljedeci BOROVEC- samo ima dugi jezik.

  • sprinterica 27.11.2008.

    mora da je i ovaj milovanović samo bio kuhar...

  • lalaxy 27.11.2008.

    mama ko mama...sve ce dati za dijete

Komentiraj...
Vidi sve komentare