To je to što me zanima!

Majka u šoku: Liječnik nije htio pregledati moju bolesnu bebu!

Majka iz Novske ogorčena je zbog neugodnog iskustva koje je doživjela na hitnom prijemu u Novskoj gdje je liječnik, kako tvrdi, odbio pregledati njezinog 11-mjesečnog sina
Vidi originalni članak

Mlada majka iz Novske ogorčena je zbog neugodnog iskustva koje je doživjela na hitnom prijemu u Novskoj. Naime, Ana Filipović i njezin suprug odveli su na prijem Hitne pomoći svog 11-mjesečnog sina kojem su, kako je kasnije saznala od liječnika u Pakracu, počele izbijati fleke po tijelu od alergijske reakcije.

Majka tvrdi da je maleni Jakov bio pod temperaturom, otežano je disao i imao grčeve u trbuhu, a dežurni liječnik iz Novske, navodno, ga nije htio pregledati.

Svoju ispovijest podijelila je na Facebooku.

"11.12. (noćas), oko pola 3 dovodimo dijete od 11 mjeseci na hitni prijem u Novsku. Jakovu izbijaju fleke po tijelu, pod temperaturom je, otežano diše i ima grčeve u trbuhu. Po dolasku govorimo to sestri, s naglasnom da nismo sigurni da li je disanje takvo jer je možda od brata pokupio prehladu, ili je povezano s tim flekama, ponavljamo to doktoru, koji je vidno nervozan, jer je očito da smo ga probudili.

Doktor s udaljenosti gleda u dijete, pita što mu je, objašnjavamo mu i tu slijedi prvi šok: "I, što ću ja s njim? Vodite ga u jutro pedijatru!" Kojem pedijatru? Sutra je nedjelja? Moje pitanje kojem pedijatru nije ni čuo jer je otišao. Gledam u sestru, pitam ju da li on doista neće pregledati moje dijete, ona sliježe ramenima... Muž u svemu skamenit, čovjek koji je miran i staložen, na rubu je da pukne... Ništa, pošto vidim da neće ni pogledati dijete, oblačim ga na brzinu i govorim mužu da se požuri i da idemo u Pakrac. Doktor iz druge prostorije (da li se tako nešto uopće može nazvati doktorom?) viče sestri da isprinta nalaz. Čekam taj nalaz, dobivam ga, nakon prve rečenice pada mi mrak na oči, dovoljno mi je bilo pročitati da mu je koža normalna i topla na dodir, uzimam taj papir (dijete je već u autu s mužem), ulazim kod doktora i pitam ga kako zna da je mom djetetu koža normalna i topla?? Ništa ne odgovara. Pitam ga opet, kako zna kakva mu je koža ako ga nije ni dodirnuo?? Na što mi on odgovara da ni ne mora. Ne morate??? Dovezla sam vam dijete s flekama, otežanim disanje i grčevima u trbuhu, a vi ga ne morate pregledati na to mi odgovara da ne zna on kako dijete diše!?!?! Kako ne znate sve sam vam rekla, niste mu prišli. Na to govori da LAŽEM i da nisam ništa rekla!! Sestra sluša, ja u šoku nju pitam što sam ja rekla da je djetetu, neka ponovi što sam rekla. Sestra opet sliježe ramenima i govori da nju ne pitam ona je samo sestra.

Doktor mi gura onaj papir na kojem piše da je dijete pregledao, na što mu ja govorim da to neću uzeti dok ne pregleda dijete, na što mi odgovara da ga ne mora bi pregledati. Pitam ga zašto je napisao sve kao da ga je pregledao a djetetu u autu nije i dalje dobro on odgovara: takva je procedura!!

Pa mi vi recite koja je to procedura?? Procedura čega??? Ni ne prići bebi, a napisati da je sve ok!
Kako je pregledao dijete, na takav način sam mu se i zahvalila i rekla da idem dalje. Na što mi je odgovorio da bez njegovog papira i potpisa me neće primiti ni na jednoj pedijatriji! Samo me gledajte što neće, papir ostavite sebi!

Na kraju, doktor mi se nije želio predstaviti!!! Ne znam njegovo ime!!! Jutros sam zvala istu tu hitnu u Novskoj, predstavila se i pitala koji je doktor noćas radio, i rekla sam zašto me to zanima, NI ONI MI NISU ŽELJELI REĆI KAKO SE DOTIČNI ZOVE!! Smiješno je uopće i misliti da to neću saznati, i da će sve ostati u 4 zida hitnog prijema u Novskoj!!!

DOKTORE DRAGI, SRAMITE SE!!! DALEKO STE VI OD DOKTORA, NADASVE ČOVJEKA!!

Nadalje, zahvaljujem se divnoj doktorici i sestrama u Pakracu, bila je ovo teška bolnička noć iza nas, s puno straha i strepnje, ali kako rekoh, iza nas je...

Slobodno dijelite dalje, borite se za svoje anđele i nemojte prešućivati ovakve stvari!

Ovako nešto se ne smije događati! Nitko se nema pravo igrati tuđim životom, pogotovo ako je ujedno i doktor!' - napisala je majka Ana na Facebooku, a ispod njezine objave našlo se nekoliko komentara majki koje su kazale kako one odmah idu u pakračku bolnicu i u širokom luku zaobilaze Hitnu u Novskoj", napisala je.

Iz Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije demantiraju da je liječnik odbio pregledati dijete. Dodaju da je sazvano Povjerenstvo za unutarnji nadzor koje će detaljno proučiti cijeli slučaj. 

Prenosimo odgovor bolnice:

"Poštovani,

uvidom u izjave djelatnika Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Ispostava Novska odbacujemo navode koji su izneseni u tisku.

Prema izjavi liječnika dijete je bilo pregledano, te izjava mame da isto nije učinjeno ne odgovara stvarnom stanju. Detaljnije podatke za sada nismo u mogućnosti pružiti.

Sazvano je Povjerenstvo za unutarnji nadzor nad stručnim radom zdravstvenih organizacijskih jedinica i zdravstvenih djelatnika, kao što se to radi u ovakvim slučajevima, koje će detaljno proučiti cijeli slučaj, te ćemo Vas nakon njihovog izvješća upoznati s istim.

Žao nam je da su izjave koje su iznesene na društvenim mrežama objavljene u tisku, kao i na internetskim
 portalima percipirane kao istinite i vjerodostojne bez provjere i kontakta s Zavodom za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije", stoji u odgovoru koji potpisuje ravnatelj  dr.med.Tomislav Fabijanić.

Idi na 24sata

Komentari 253

  • YabaDabaDu 15.12.2016.

    Čitam i ne mogu svojim očima da vjerujem. Dokle ide ta bahatost i arogancija. Zamisli dati izjavu: „izjava mame da isto nije učinjeno ne odgovara stvarnom stanju.” Što to sada znaći da je žena lažljivica. Ili još više me zgrozila činjenica da oni jedino sebe smatraju vjerodostojnim da govore istinu. Ljudi moji, kada ste se odlučili za poziv liječnika rekli ste: “U času kada stupam među članove liječničke profesije, svečano obećajem da ću svoj život staviti u službu humanosti . Svoje ću zvanje obavljati savjesno i dostojanstveno. Najvažnija će mi briga biti zdravlje mojega pacijenta„. Na žalost niste liječnici međutim još je žalije što niste niti ljudi. Sram vas bilo svih skupa a posebno vas dr.med.Tomislav Fabijanić, koji to smeće branite umijesto da mu odmah i po kratkom postupku date otkaz.

  • Rozalija1502 14.12.2016.

    Vjerujem ovoj mladoj ženi!Imala sam sličan slučaj sa jednom poznatom novljanskom liječnicom koja je bila u pripravi na hitnoj i nije htjela pregledati nalaz moga sina pošto je naša obiteljska liječnica bila na seminaru(što ja nisam znala,dakle u našoj amb,je bila samo sestra koja nas je uputila na hitnu i rekla neka zamolim da mi pogledaju nalaz ako bude trebao kakav antibiotik-u pitanju su bili dosta povišeni leukociti) i tako sam dobila nogom u dupe. Dotična liječnica nije htjela ni zaviriti u nalaz,a sestra je bila više nego neljubazna i rekla kako ja trebam znati kad moja doktorica radi,na što sam joj odgovorila da ja jako dobro znam kad moja liječnica radi,ali ne mogu znati ako je ona iznenada otišla na seminar,a sin se razbolio!Pošto je bilo poslijepodne,mnogi liječnici više nisu bili tamo,ali naša novljanska pedijtra dr.Pucić bez imalo oklijevanja me primila jer je još ona bila u svojoj ambulanti(napominjem da je moj sin tada bio već odrasla mlada osoba-stariji tinjedžer i nije više pripadao u pedijatrijsku amb.),pregledala ga,prepisala mu antibiotik,izuzetno draga i ljubazna liječnica u koju sam uvijek imala povjerenja!Nije morala,ali je htjela!Svaka joj čast!Dotičnu gospođu neću imenovati,nije vrijedno tlake!Možda ima savjest!Jednom... I još jedna važna napomena:jedna od najboljih liječnica koje djeluju u Novskoj i radi samo na hitnoj i mnoge je ljude doslovno spasila je naša dr.Anka Vidmar Klasan!Ona nikad nikoga nije odbila,a ima veliko znanje kao liječnik!

  • čarli367 13.12.2016.

    Čudno da svi vjeruju ovoj majci a doktoru nisu dali ni priliku da kaže svoju istinu, ova majka je doseljenica iz BIH a oni se ponašaju kao ober rvati i traže puno više nego mi pravi Hrvati, njima sve mora biti ugođeno a nama kako bude, mi svee dađbine plaćamo a njima je sve oprošteno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare