To je to što me zanima!

Majka: 'Uzet će mi djecu i deportirat će me u Srbiju'

Anu Pavlović (30) majka je 1981. dovela iz Srbije i ostavila u Domu u Osijeku. Nitko je nije prijavio hrvatskim vlastima. Sada će je možda deportirati
Vidi originalni članak

Ako joj teško bolesni suprug, vukovarski branitelj Milenko, uskoro ne ozdravi i ako joj državna birokracija ne izađe ususret, Ana Pavlović (30) iz Tovarnika kraj Vukovara, majka petero djece, mogla bi uskoro biti deportirana u Srbiju te ostati bez svoje djece. Ana je rođena u Srbiji, a njena majka je, nakon rastave, došla u Hrvatsku. Za Anu i njenog brata nije htjela brinuti pa ih je ostavila u osječkom Domu za napuštenu djecu. Ana i brat odrasli su u Domu i išli u školu. Kad su postali punoljetni, otkrili su da ih iz Doma nisu prijavili hrvatskom MUP-u. Sve te godine kao da i nisu živjeli u Osijeku.
- Nisam mogla dobiti niti jednu hrvatsku ispravu. Ja sam za njih bila ilegalac. Tek kad sam iz Srbije donijela rodni list i ličnu kartu, dali su mi hrvatsku osobnu iskaznicu, ali onu za strance. Iako sam udana za Hrvata i u Hrvatskoj sam rodila petero djece, a donijela sam im i dokaz da na istoj adresi u Hrvatskoj živim i dulje od pet godina, MUP mi stalno odbija zahtjev za trajno nastanjenje - kaže Ana i dodaje da se boji što će biti s njom i djecom.
- Suprug ima uznapredovali karcinom i liječi se u Zagrebu. U teškom je stanju i liječnici se boje najgoreg. Bojim se da će me, u slučaju da on umre, ipak deportirati u Srbiju i oduzeti mi djecu - očajna je Ana Pavlović.


BRAT DOBIO DRŽAVLJANSTVO, ANA NEMA ZA ODVJETNIKA
Odvjetnici mi kažu da tužim Hrvatsku, ali to bi me stajalo 8000 kuna koje nemam jer preživljavamo s 3000 nas sedmoro, kaže Ana koja mora svake godine iznova vaditi iskaznicu za strance. Njen je brat bez problema dobio državljanstvo i sad živi u Puli. Čak je i majka, koja živi u Srbiji, hrvatska državljanka. U vukovarskoj policiji za Anin slučaj kažu da je u postupku.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • buca00 14.08.2011.

    Evo nakon tri godine nakon što je objavljen članak imam potrebu izjasniti se kako 70% ovog članka nije istinito. Kakvi su to novinari koji ne provjere priču koju će objaviti. Ne znam ni hoće li itko vidjeti moj komentar, ali imala sam potrebu to ovdje napisati. Jako dobro sam upućena u situaciju; ondašnju, a i sadašnju. Naravno, budući je Milenko bio moj otac,

  • branchburg 17.11.2008.

    s koje stocne farme je Cromagnon pobjegao?

  • 16.11.2008.

    Glavno da Hanka Paldum, Enis Bešlagić..sad će valjda i Edo Maaajka.., imaju Hrvatsko državljanstvo. Čime su oni to zadužili Hrvatsku državu, osim prijateljstvom ili poznanstvom sa Predsjednikom??

Komentiraj...
Vidi sve komentare